Ανάλυση και αξιολόγηση του κλάδου "Διαρκή καταναλωτικά αγαθά".

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Ανάλυση και αξιολόγηση του κλάδου "Διαρκή καταναλωτικά αγαθά".

Τούμπα, Μαρία

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Μιχαλόπουλος, Γεώργιος

Η παρούσα διπλωματική έχει ως αντικείμενο την χρηματοοικονομική ανάλυση καθώς και την αξιολόγηση εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών εταιριών του κλάδου «Διαρκή Καταναλωτικά Αγαθά» για την περίοδο 2008-2013. Γίνεται μια προσέγγιση των οικονομικών στοιχείων των εταιριών του κλάδου για τη διερεύνηση, ερμηνεία και αξιολόγηση των λογιστικών καταστάσεων τους με αποτέλεσμα την καταγραφή συμπερασμάτων για τις επιχειρήσεις αυτές και κατ’ επέκταση στην επιλογή των επικρατέστερων μετοχών. Εισαγωγικά, η προσέγγιση που ακολουθήθηκε στο πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει την περιγραφή μεθόδου της ανάλυσης Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων, μία διαδικασία αναγκαία αφού προσφέρει πολύτιμη πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στην ανάλυση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων με τη βοήθεια αριθμοδεικτών. Παρουσιάζεται η σημασία τους, οι κατηγορίες τους και έπειτα μια θεωρητική ανάλυση των εξεταζόμενων αριθμοδεικτών. Στο τρίτο κεφάλαιο εξετάζουμε τον κλάδο «Διαρκή Καταναλωτικά Αγαθά» του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αρχικά γίνεται μια γενική ανασκόπηση του εν λόγω κλάδου , παρουσιάζεται η πορεία του δείκτη του κλάδου από το έτος 2008-2013 όπως επίσης και οι εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις στη βιομηχανία των διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Στο τέταρτο κεφάλαιο, έχουμε τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών εταιρίες που ανήκουν σε αυτόν τον κλάδο. Περιγράφεται το προφίλ της κάθε εταιρίας ξεχωριστά, υπολογίζονται οι μεταβολές βασικών στοιχείων του ισολογισμού τους καθώς και οι αριθμοδείκτες που αναλύθηκαν στο προηγούμενο κεφάλαιο. Στο πέμπτο κεφάλαιο διερευνάται η σχέση κάθε εταιρίας του κλάδου με τον δείκτη του κλάδου και του Γενικού Δείκτη μέσω παλινδρομήσεων σε εβδομαδιαίες και σε μηνιαίες αποδόσεις. Tο τελευταίο κεφάλαιο περιλαμβάνει τα συμπεράσματα τα οποία εξάγονται από την συγκριτική χρηματοοικονομική ανάλυση των εταιρειών.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Κλάδος διαρκών καταναλωτικών αγαθών
Χρηματοοικονομική ανάλυση


Ελληνική γλώσσα

2013
2013-12-04T19:54:11Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.