Εντατικό σύστημα συσσώρευσης και οι όροι σταθεροποίησης του προκαπιταλιστικού τρόπου παραγωγής: η περίπτωση της Ελλάδας.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Εντατικό σύστημα συσσώρευσης και οι όροι σταθεροποίησης του προκαπιταλιστικού τρόπου παραγωγής: η περίπτωση της Ελλάδας.

Κατσίκας, Ηλίας

Χατζηπροκοπίου, Μιχάλης
Τσεκούρας, Ιωάννης
Μπένος, Θεοφάνης
Παυλίδης, Στέλιος
Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΟΕ)
Fine, Ben
Δουκάκης, Βασίλειος
Δρουκόπουλος, Βασίλειος

Η βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή.
001/1989
Στην εργασία αυτή γίνεται μια προσπάθεια εμπειρικής διερεύνησης των επικρατουσών τάσεων, συντήρησης ή διάλυσης των μονάδων απλής εμπορευματικής παραγωγής στην Ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, ερευνάται η εξέλιξη του αριθμού καθώς και του ειδικού βάρους των μικρών εκμεταλλεύσεων στον αγροτικό τομέα και στην μεταποιητική βιομηχανία αντίστοιχα. Οι διαπιστώσεις οι οποίες γίνονται, για μεν τον αγροτικό τομέα είναι ότι οι τάσεις συντήρησης υπερισχύουν. Μια ελαφρά διαφοροποίηση των τάσεων μεταξύ των κλάδων, με επικρατέστερη την τάση συντήρησης στους κλάδους που εξακολουθούν να επικρατούν οι Τεϋλοριστικές μέθοδοι παραγωγής.
Διατριβή (Διδακτορική)--Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, 1989.
Περιλαμβάνει βιβλιογραφικές αναφορές (σ.233-245).

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Σύστημα συσσώρευσης
Συντήρηση/διάλυση τρόπων παραγωγής
Σχετικός υπερπληθυσμός
Τρόπος παραγωγής
Συνάρθρωση


Ελληνική γλώσσα

2014-04-29T12:16:02Z
1989


Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Το ψηφιακό τεκμήριο της διατριβής αποτελεί παραχώρηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών που τηρεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σύμφωνα με το αρ. 22 του Ν. 2121/1993



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.