Παγκοσμιοποίηση και έθνος–κράτος: ανάλυση της παγκοσμιοποίησης αν αποτελεί συστημικό φαινόμενο και κατά πόσο ωφελεί το έθνος-κράτος.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Παγκοσμιοποίηση και έθνος–κράτος: ανάλυση της παγκοσμιοποίησης αν αποτελεί συστημικό φαινόμενο και κατά πόσο ωφελεί το έθνος-κράτος.

Λιάμπας, Νικόλαος Α.

Πρόγραμμα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σπουδές
Σκουλάς, Γεώργιος

Στην παρούσα διπλωματική, γίνεται η προσπάθεια να αναδειχτούν οι παράγοντες που συντελούν στην παγκοσμιοποίηση καθώς και η εξέταση και ανάλυσή τους με σκοπό να αποδειχτεί αν η παγκοσμιοποίηση αποτελεί τελικά συστημικό φαινόμενο ή όχι. Αναλύονται επίσης οι πτυχές της παγκοσμιοποίησης οι οποίες επηρεάζουν τη λειτουργία και αν είναι επωφελείς για το εθνικό κράτος. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης και έχουν εκφραστεί ποικίλες γνώμες για τις διαφορετικές πτυχές της. Το περιεχόμενο και η ερμηνεία που προσδίδεται στην παγκοσμιοποίηση μπορεί να έχουν άμεση σχέση με την πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, όμως έχει αποδειχτεί αρκετά περίπλοκο να οριστεί σαν έννοια. Η σύγχυση σχετικά με τη φύση της παγκοσμιοποίησης πηγάζει κατά κύριο λόγο από τις αλληλοσυγκρουόμενες απαντήσεις που δίνουν οι διάφορες θεωρητικές προσεγγίσεις στο καθοριστικό ερώτημα αν η παγκοσμιοποίηση είναι φαινόμενο συστημικής φύσης ή όχι.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Έθνος
Κράτος
Παγκοσμιοποίηση


Ελληνική γλώσσα

2014
2014-05-12T16:56:00Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.