Βουλγαρική ποίηση: η Ελισαβέτα Μπαγκριάνα μέσα από τα ποιήματά της.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΒουλγαρική ποίηση: η Ελισαβέτα Μπαγκριάνα μέσα από τα ποιήματά της.

Νικολαΐδης, Αβραάμ

Νιχωρίτης, Κωνσταντίνος Γ.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σπουδές στις Γλώσσες & τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης

Υπάρχουν άνθρωποι, που βλέπεις επιφάνεια, μόνο επιφάνεια και βάθος πουθενά, χωρίς κάτι το κατασταλαγμένο, κάτι συμμαζεμένο και κρυμένο, το οποίο θα βαραίνει τον λόγο με τον όγκο του. Ένα κόμπο δάκρυ, μια εσωτερική αγνότητα ή μια ψυχική ελευθερία ανεπηρέαστη από πομφόλυγες, πολύχρωμες και φανταχτερές εκφράσεις, που υψώνονται στο πνευματικό στερέωμα και σκάνε στον αέρα χωρίς ψυχικό αντίλαλο. Αυτό το κάτι - που δεν βρίσκεται εύκολα, το έχει η Ελισαβέτα Μπαγκριάνα (1893-1991) (ψευδώνυμο της Ελισαβέτα Μπέλτσεβα), η σημαντικότερη ποιήτρια στη Βουλγαρία και στην Ευρώπη -, μέσα στα ποιήματά της με τα λόγια της , τη ψυχική ενόραση, την απέραντη αγάπη και την σιωπή της, που γεμίζει την ατμόσφαιρα με ψυχή. Με τη μελέτη αυτή προτείνεται μια νέα μεταφραστική προσέγγιση.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Βουλγαρία
Ποίηση

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (EL)
University of Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014-10-15T09:11:04Z
2014


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.