Η συμβολή του εσωτερικού ελέγχου στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος: η περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Η συμβολή του εσωτερικού ελέγχου στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος: η περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς.

Ουλούκη, Αικατερίνη

Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Ο εσωτερικός έλεγχος αποτελεί μια σημαντική λειτουργία μέσα σε κάθε οικονομική οντότητα, επηρεάζοντας πολλές πτυχές της καθημερινής λειτουργίας της και συμβάλλοντας θετικά σε αυτήν. Η εργασία αυτή έχει ως στόχο να σκιαγραφήσει το ρόλο του εσωτερικού ελέγχου στην επιχειρηματική δραστηριότητα μιας εταιρίας και τα οφέλη που μπορούν να αντληθούν για την βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης, της διαχείρισης των κινδύνων και της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης της. Τα οφέλη αυτά ισχύουν και για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ελλάδας, διασφαλίζοντας έτσι την σταθερότητα και την αξιοπιστία αυτού. Στην παρούσα εργασία, παρουσιάζονται οι συνθήκες και οι διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, που πρέπει να παρατηρούνται στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και μελετάται η περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς. Η τράπεζα αυτή, προκειμένου να ανταποκριθεί στο αυστηρό ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία της, διατηρεί αυστηρές ελεγκτικές διαδικασίες, που διασφαλίζουν την αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία της.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Σύστημα εσωτερικού ελέγχου
Τράπεζα Πειραιώς
Χρηματοπιστωτικός τομέας
Εσωτερικός έλεγχος


Ελληνική γλώσσα

2014-11-28T13:48:36Z
2014


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.