Τιτλοποίηση τραπεζικών απαιτήσεων, στεγαστικών δανείων ως κυρίαρχος παράγοντας της πρόσφατης χρηματοοοικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Τιτλοποίηση τραπεζικών απαιτήσεων, στεγαστικών δανείων ως κυρίαρχος παράγοντας της πρόσφατης χρηματοοοικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ.

Γαβαλάς, Ιάσων

Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να μας εισάγει στις βασικές πτυχές του χρηματοοικονομικού συστήματος και τον τρόπο λειτουργία τους. Τον ρόλο που διαδραματίζουν στην παγκόσμια οικονομία και το αντίκτυπο που έχει στην πραγματική οικονομία. Ο βασικός πυλώνας της εργασίας είναι η τιτλοποίηση των στεγαστικών δανείων που διαδραμάτισαν τον κυρίαρχο ρόλο για την κρίση του 2008 στις ΗΠΑ. Μια κρίση που αποτέλεσε έναυσμα για μια συστημική παγκόσμια κρίση και ανέδειξε την λάθος αντιμετώπιση και ιδεολογία που κυριαρχεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τράπεζες. Επιπλέον τον ρόλο που διαδραματίζουν με τους οίκους αξιολόγησης και τον κίνδυνο που εκθέτουν την οικονομία. Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος χρειάζεται αναθεώρηση. Στην τελευταία ενότητα αναφέρω κάποιες εναλλακτικές προτάσεις για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Τιτλοποίηση
CDS
CDO


Ελληνική γλώσσα

2014
2014-12-02T14:49:12Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.