Ανάλυση της αγοράς χρηματιστηριακών και μη, παραγώγων.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Ανάλυση της αγοράς χρηματιστηριακών και μη, παραγώγων.

Αρβανίτης, Εμμανουήλ

Παπαδόπουλος, Συμεών
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Η χρήση των παραγώγων χρηματοοικονομικών προιόντων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην εποχή μας και οι κύριοι λόγοι για τους οποίους ένας επενδυτής ή μια επιχείρηση θα ασχοληθεί με την αγοραπωλησία παραγώγων, είναι για την κερδοσκοπία και για την αντιστάθμιση του κινδύνου. Κατά καιρούς τεράστιες αποτυχίες στην αγορά έχουν προκύψει από επενδύσεις μεγάλων εταιριών σε παράγωγα προιόντα. Αποτυχίες οι οποίες οδήγησαν ακόμη και σε κατάρρευση διεθνών οικονομιών. Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορεί να ακολουθήσει ο επενδυτής ανάλογα με το χρηματοοικονομικό παράγωγο που θα ασχοληθεί. Όμως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι για την χρήση των παραγώγων προιόντων απαιτείται απόλυτη γνώση των κανόνων λειτουργείας τους και των λόγων για τους οποίους δημιουργήθηκαν. Διαφορετικά, παραμονεύει διαρκώς ο κίδυνος πρόκλησης σημαντικών απωλειών κεφαλαίου που μπορούν να οδηγήσουν σε πτώχευση και κατάρρευση. Με τη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία, γίνεται μία προσπάθεια επεξήγησης της λειτουργίας των παραγώγων προιόντων που υπάρχουν στην αγορά και των διαφόρων στρατηγικών που μπορούν να ακολουθήσουν οι επενδυτές πάνω σε αυτά. Σκοπός είναι ο αναγνώστης να κατανοήσει τους κινδύνους που κρύβουν οι επενδύσεις σε αυτά τα προιόντα, αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και πολλές φορές είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε μεγάλα κέρδη, με τη χρήση ασήμαντου κεφαλαίου.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Παράγωγα
Στρατηγικές παραγώγων


Ελληνική γλώσσα

2014
2014-12-02T15:06:16Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.