Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μέσο άσκησης πολιτιστικής διπλωματίας.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μέσο άσκησης πολιτιστικής διπλωματίας.

Παπαγιάννη, Βασιλική

Σκιαδάς, Δημήτριος Β.
Πρόγραμμα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σπουδές

Η διπλωματική εργασία παρουσάζει το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και τη συνεισφορά του στην άσκηση Πολιτισμικής Διπλωματίας. Ξεκινώντας από το 1985,όταν πρώτη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα αναδείχθηκε η Αθήνα, κάθε χρόνο οι πόλεις που μοιράζονται το συγκεκριμένο τίτλο έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις προκειμένου να προβάλλουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά τους, την ποικιλομορφία και τα κοινά χαρακτηριστικά που διαθέτουν με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό, πως ο συγκεκριμένος θεσμός προάγει τη γνωριμία μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών και , συνεπώς, την ενίσχυση της συνείδησης ότι ανήκουν στην ίδια ευρωπαϊκή κοινότητα.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Πολιτισμός
Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Διπλωματία


Ελληνική γλώσσα

2014
2014-12-22T08:37:50Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.