Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και ανθρώπινα δικαιώματα.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και ανθρώπινα δικαιώματα.

Κελαντώνη, Μαρία

Πρόγραμμα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σπουδές
Μπιτζένης, Αριστείδης

Στη παρούσα εργασία θα αναλυθούν οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και πιο συγκεκριμένα το Group of 7/8 (G7/8), Group of 20 (G20), Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) και Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο πρώτο μέρος της εργασίας θα εξεταστεί η ιστορική εξέλιξη σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάθε οικονομικού οργανισμού καθώς και η στρατηγική που εφαρμόζουν όπως και οι στόχοι, οι οποίοι ορίζονται από τους ίδιους τους οργανισμούς. Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία άλλοτε σέβονται οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και άλλοτε όχι. Ακόμη, θα αναφερθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα σεβασμού αλλά και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κλείνοντας, θα υπάρξει παρουσίαση διαφόρων κρατών, τα οποία επλήγησαν από τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς αναφέροντας και τη περίπτωση της Ελλάδας.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Οικονομική κρίση
Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί
Στρατηγική
Προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Καταστατικό
Καταπάτηση
Σκοποί


Ελληνική γλώσσα

2015
2015-04-01T16:33:15Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.