Η διαχείριση των πολιτιστικών βιομηχανιών στην Ε.Ε.: η περίπτωση της πολιτικής του ΕΚΕΒΙ στο παιδικό βιβλίο.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Η διαχείριση των πολιτιστικών βιομηχανιών στην Ε.Ε.: η περίπτωση της πολιτικής του ΕΚΕΒΙ στο παιδικό βιβλίο.

Μπαρμπούτη, Χριστίνα

Παπαδόπουλος, Ιωάννης
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας

Οι ‘πολιτιστικές ή δημιουργικές βιομηχανίες’ τα τελευταία χρόνια αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και προόδου των ευρωπαϊκών χωρών. Ο χώρος του πολιτισμού έχει αναγνωριστεί πλέον ως καθοριστικός στην ανάπτυξη των οικονομιών παγκοσμίως. Στην Ελλάδα το σχετικό ενδιαφέρον παρατηρείται εντόνως αναπτυγμένο τις τελευταίες δεκαετίες, κατά τη διάρκεια των οποίων σημαντικοί φορείς πολιτισμού συστηματοποιούν τη δράση τους προκειμένου να έχουν μια καλύτερη προβολή των πολιτιστικών τους αγαθών. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου αποτελεί έναν από αυτούς του φορείς που τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό προωθεί σε σημαντικό βαθμό το ελληνικό βιβλίο. Ιδιαιτέρως καθοριστικής είναι η δράση του Κέντρου στον τομέα του παιδικού βιβλίου, προωθώντας προγράμματα που ενισχύουν την ανάγνωση στα παιδιά μικρών ηλικιών.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Παιδικό βιβλίο
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου


Ελληνική γλώσσα

2015
2015-04-07T20:07:07Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.