Η Ενεργειακή Κοινότητας της ΝΑ Ευρώπης : ο ρόλος της στην υποστήριξη της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Η Ενεργειακή Κοινότητας της ΝΑ Ευρώπης : ο ρόλος της στην υποστήριξη της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ.

Τσίτσιλα, Μαρία

Μπέλλου, Φωτεινή
Πρόγραμμα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σπουδές

Η παρούσα μελέτη, θα εξηγήσει τους όρους των διεθνών θεωριών που καθορίζουν την ενεργειακή στρατηγική των κρατών μέσα από την αλληλεπίδραση τους με τα υπόλοιπα κράτη. Έπειτα θα οριοθετήσει την έννοια της ενεργειακής ασφάλειας και της διαφοροποίησης. Θα παρουσιαστεί στη συνέχεια η ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας και το νομικό πλαίσιο που τη διέπει, θα οριοθετηθούν οι στόχοι της ,θα γίνει αποσαφήνιση του ρόλου της στη διαφοροποίηση της κοινοτικής ενεργειακής πολιτικής και τέλος θα παρουσιαστούν συνοπτικά οι δράσεις της για την επίτευξη των κοινών ενεργειακών στόχων των μελών της. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στη παρουσίαση των δράσεων των χωρών της ΝΑ Ευρώπης που συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα αλλά δεν αποτελούν μέλη της ΕΕ. Θα γίνει αναφορά στο βαθμό που έχουν υιοθετήσει το ενεργειακό κεκτημένο αλλά και στις μελλοντικές προοπτικές τους ως μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας. Τέλος, θα αξιολογηθεί η δυνατότητα συνεργασίας των κρατών μελών ανά τομέα ενέργειας, ενώ θα παρουσιαστούν και οι δυσκολίες και τα εμπόδια σε αυτήν την μελλοντική συνεργασία. Κλείνοντας τη μελέτη, θα αναφερθούν κάποια ενδεικτικά στοιχεία για τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα εφαρμοσμένης πολιτικής.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2015.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Ενεργειακή Κοινότητα


Ελληνική γλώσσα

2015-05-11T10:13:49Z
2015


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.