Δημόσια διπλωματία και διακυβέρνηση: η απεικόνιση Τουρκίας και Ελλάδος στην δημόσια ρητορική των κυβερνήσεων Γεωργίου. Α. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Δημόσια διπλωματία και διακυβέρνηση: η απεικόνιση Τουρκίας και Ελλάδος στην δημόσια ρητορική των κυβερνήσεων Γεωργίου. Α. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πασματζόγλου, Αντώνης

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Οικονομική και Πολιτική Διακυβέρνηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Χρηστίδης, Γεώργιος

Η παγκοσμιοποίηση, η ταχύτητα διάδοσης των πληροφοριών, τα νέα δεδομένα στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής μιας χώρας και η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή νέων κρατικών δρώντων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων εξωτερικής πολιτικής, προσδίδουν νέο περιεχόμενο στην παραδοσιακή διπλωματία. Η Δημόσια Διπλωματία αποτελεί ένα νέο εργαλείο επιτυχούς άσκησης εξωτερικής πολιτικής που βοηθά μια χώρα στην προώθηση της εικόνας και της φήμης της στο εξωτερικό. Μια χώρα μέσα από την άσκηση Δημόσιας Διπλωματίας διαμορφώνει μακροπρόθεσμα ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της, βασιζόμενη στην ήπια ισχύ της και όχι στον εξαναγκασμό. Η εργασία αυτή αναλύει το θεωρητικό υπόβαθρο για την αποσαφήνιση της έννοιας της Δημόσιας Διπλωματίας και των διαστάσεών της καθώς και την άσκηση Δημόσιας Διπλωματίας από την Τουρκία και την Ελλάδα επί των κυβερνήσεων του Recep Tayyip Erdogan και του Γεωργίου Α. Παπανδρέου αντίστοιχα.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Α. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Δημόσια διπλωματία
Διακυβέρνηση
Δημόσια ρητορική
Nation Branding
Ελλάδα-Τουρκία


Ελληνική γλώσσα

2016
2016-11-16T12:21:20Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.