Άξονες ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού άθλησης στην Ελλάδα: εμπειρική έρευνα

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Άξονες ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού άθλησης στην Ελλάδα: εμπειρική έρευνα

Λαμπρόπουλος, Γεράσιμος
Γεωργόπουλος, Νικόλαος

Ο εναλλακτικός τουρισμός άθλησης είναι ευρέως διαδεδομένος ως μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που θα αποτελέσει λύση στο έντονο πρόβλημα της τουριστικής εποχικότητας, κυρίως μετά τη σπουδαία έμμεση διαφήμιση που έγινε από τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων. Η εμπειρική έρευνα "Άξονες ανάπτυξης του Εναλλακτικού Τουρισμού Άθλησης στην Ελλάδα", έχει ως σκοπό την καταγραφή, ανάλυση και παρουσίαση όλων των απαιτούμενων στοιχείων για το σχεδιασμό προβολής του εναλλακτικού τουρισμού άθλησης στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ερευνώνται με τη διανομή ερωτηματολογίων καθώς και τις συνεντεύξεις συνεργατών και συμμετεχόντων σε εναλλακτικά τουριστικά αθλήματα η συμπεριφορά, η τάση, η στάση, οι ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των ιδίων των επισκεπτών αλλά και των στελεχών που απασχολούνται στην αγορά του εναλλακτικού τουρισμού άθλησης στη χώρα μας. Μετά την παράθεση των αποτελεσμάτων της έρευνας, προτάσσονται ορισμένα τουριστικά προγράμματα και βασικοί άξονες σύμφωνα με τους οποίους θα πρέπει να σχεδιαστεί το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της χώρας μας.
Λαμπρόπουλος Γεράσιμος; Γεωργόπουλος Νικόλαος

Article
Text

Τουρισμός άθλησης
Πολιτιστική κληρονομιά
Ακραία εναλλακτικά αθλήματα
Αθλήματα περιφέρειας


Ελληνική γλώσσα

2006
2007-06-08T18:16:13Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.