Ο ρόλος των εργασιακών σχέσεων (ως ποιοτικός παράγοντας του συντελεστή εργασίας) ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης

 
This item is provided by the institution :
Technological Educational Institution of Epirus
Repository :
Research Repository T.E.I. of Epirus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2013 (EN)
Ο ρόλος των εργασιακών σχέσεων (ως ποιοτικός παράγοντας του συντελεστή εργασίας) ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης (EL)

Ζάχαρη, Ευαγγελία (EL)

Κατσικοβόρδος, Δημήτριος (EL)
Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (EL)
N/A (EN)

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετάω τον ρόλο των εργασιακών σχέσεων στην οικονομική ανάπτυξη μίας χώρας. Μέσω των ορισμών της οικονομικής ανάπτυξης, της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων, των θεωριών που έχουν αναπτυχθεί και τέλος από τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που έχουν απαντηθεί από ακαδημαϊκούς, στελέχη επιχειρήσεων και διοικητικούς κρατικούς λειτουργούς από χώρες της Ευρώπης συμπεραίνεται η σημαντική επιρροή των εργασιακών σχέσεων στην οικονομική ανάπτυξη. Λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτηθήκαμε από τον μηχανισμό στήριξης ο οποίος αποτελείται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Για να δανειστεί όμως η Ελλάδα από την Τρόικα έπρεπε πρώτα να λάβει μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Ένας τομέας λοιπόν που έπρεπε να αλλάξει ήταν και αυτός των εργασιακών σχέσεων. Με τα τρία μνημόνια, τα οποία υπερψηφίστηκαν από το Ελληνικό κοινοβούλιο έγιναν ραγδαίες αλλαγές στους εργασιακούς νόμους, αλλάζοντας το εργασιακό τοπίο που ίσχυε μέχρι πρότινος. Στόχος των αλλαγών αυτών είναι η καθιέρωση νομοθετικά μιας εκτεταμένης ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις έτσι ώστε να γίνει η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και να επέλθει η οικονομική ανάκαμψη. (EL)

bachelorThesis

Εργασιακό περιβάλλον (EN)
Εργατικό δίκαιο (EN)
Διοίκηση επιχειρήσεων (EN)
Εργασιακές συγκρούσεις (EN)
Οικονομική ανάπτυξη (EN)
Εργασιακές σχέσεις (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Ηπείρου (EL)
Technological Educational Institution of Epirus (EN)

Greek

2013


Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Λογιστικής (EL)*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)