Ηλεκτρονική διακυβέρνηση: Παραδείγματα καλών πρακτικών, οφέλη, δυσκολίες, προοπτική

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ηλεκτρονική διακυβέρνηση: Παραδείγματα καλών πρακτικών, οφέλη, δυσκολίες, προοπτική (EL)

Τσαλαφούτα, Ευαγγελία (EL)
Ζιώγκα, Γαρουφαλιά (EL)

Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (EL)
Γέροντας, Αλέξανδρος (EL)
N/A (EN)

Παρά την εντυπωσιακή πρόοδο των έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε παγκόσμιο επίπεδο, στην Ελλάδα η ηλεκτρονική διακυβέρνηση παρουσιάζει σημαντική υστέρηση. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορεί να μεταμορφώσει το δημόσιο τομέα, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία και τα έξοδα υποστηρίζοντας την προσφορά περισσότερο ποιοτικών υπηρεσιών. Στην εργασία περιγράφουμε τις υπηρεσίες που προσφέρει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις δράσεις του σχεδίου e-Europe στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης θα αναλύσουμε τις πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, αλλά και στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., τα οφέλη που προκύπτουν στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και πόσο έχει αλλάξει τη ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων. (EL)

bachelorThesis

E-Government (EN)
Διαδίκτυο (EN)
Εθνική Διαδικτυακή Πύλη «Ερμής» (EN)
E-Europe (EN)
TAXISnet (EN)
Διαδίκτυο στη δημόσια διοίκηση (EN)
Internet (EN)
Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί και επιχειρήσεις (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Ηπείρου (EL)
Technological Educational Institution of Epirus (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.