Η ποιότητα ζωής, η ασφάλεια και η τεχνολογία της τηλεργασίας

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Η ποιότητα ζωής, η ασφάλεια και η τεχνολογία της τηλεργασίας (EL)

Κωφού, Μαρία (EL)

Τραχανάς, Κωνσταντίνος (EL)
Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (EL)
N/A (EN)

ΤΗΛΕ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Η έννοια της τηλε-εργασίας στις σύγχρονες κοινωνίες μπορεί να γίνει κατανοητή με τον προσδιορισμό δυο βασικών παραμέτρων : της αμοιβής για την εκτέλεση της εργασίας και τον χώρο απασχόλησης δίνοντας έμφαση στον τρέχοντα ορισμό λέξεων όπως η εργασία. Υπάρχουν τρεις μορφές τηλε-εργασίας : η εργασία από το σπίτι , η τηλε-εργασία σε περιφερειακά κέντρα τηλε-εργασίας και η εργασία σε δορυφορικά κέντρα τηλε-εργασίας . Τα κέντρα τηλε-εργασίας μπορούν να διακριθούν σε δυο τύπους ανάλογα με την λειτουργία τους • Σε αστικά • Σε επαρχιακά Το λογισμικό υποστήριξης κέντρων τηλε-εργασίας περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης τηλε-εργαζόμενων. Το σύστημα αποτελείται από τον εργοδότη , τον τηλε-εργαζόμενο και το κεντρικό σύστημα . Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τηλε-εργασίας όπως και τα κέρδη που προσφέρει η τηλε-εργασία στον εργαζόμενο, τον εργοδότη και την κοινωνία. Τις ανάγκες της τηλε-εργασίας : αυτοδιαχείριση, τηλε-διοίκηση, συγκρότηση ομάδας. Θα αναφέρω μερικά στοιχεία της τηλεϊατρικής . Καθώς θα αναπτύξω και την παρουσία και την ανάπτυξη της τηλε-εργασίας στην Ευρώπη και στην Αμερική. Επίσης πως η τηλε-εργασία βοηθάει άτομα με ειδικές ανάγκες και τα άτομα με προβλήματα όρασης. Καθώς επίσης θα αναλύσω το παρόν και το μέλλον της τηλεργασίας . Ακόμη θα αναπτυχθεί και η τηλεργασια στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και αν αποτελεί απειλή ή πανάκεια για την σημερινή κοινωνία. Θα αναπτύξω αν και πως πραγματοποιείται η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη στην τηλε-εργασία. Στο τέλος θα αναλύσω τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην τηλε-εργασία , όπως ISDN και τα πλαίσια εργασίας στην τηλε-εργασία. Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ‘εισαχθεί’ ο αναγνώστης πιο πολύ στην έννοια και στην χρησιμότητα και να διευρύνει τις γνώσεις του γύρω από την τηλεργασια. (EL)

bachelorThesis

Ασφάλεια (EN)
Ποιότητα ζωής (EN)
Εργασία από το σπίτι (EN)
ISDN (EN)
Τεχνολογία τηλεργασίας (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Ηπείρου (EL)
Technological Educational Institution of Epirus (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004-02


Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.