Προσομοίωση συστήματος έξυπνης κεραίας για χρήση στην 3η γενιά κινητών

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Προσομοίωση συστήματος έξυπνης κεραίας για χρήση στην 3η γενιά κινητών (EL)

Γιωτίτσα, Χρυσούλα (EL)

Αγγέλης, Κωνσταντίνος (EL)
Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (EL)
N/A (EN)

Η απορρόφηση της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων λαμβάνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, πολλοί οργανισμοί αλλά και μεμονωμένοι επιστήμονες έχουν λάβει υπόψη αυτό το ζήτημα αφού τα αποτελέσματα τέτοιων μελετών και οι διάφοροι κανονισμοί μας αφορούν όλους. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων έχει κλιμακωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Περισσότερα από 25 εκατομμύρια στην Αγγλία και 110 εκατομμύρια στις Η ΠΑ είναι μερικά από τα νούμερα των χρηστών των κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη και στην Αμερική αντίστοιχα. Υπολογίζεται ότι μέχρι το έτος 2005 οι παγκόσμιοι συνδρομητές θα φθάσουν στα 1,2 δισεκατομμύρια. Αυτό οφείλεται στην πολύ γρήγορη ανάπτυξη της κινητής επικοινωνίας και έχει επιστήσει την προσοχή στους πιθανούς κινδύνους υγείας που προκύπτουν από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια (EM) που εκπέμπεται από τις συσκευές των κινητών τηλεφώνων καθώς επίσης και από τους σταθμούς βάσης. Η συζήτηση σχετικά με την EM ρύπανση έχει εστιάσει πολύ στην ερώτηση " εάν αυτά τα δύο έχουν τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία βραχυπρόθεσμα ή σε πιο μακρυπρόθεσμες περιόδους ". Σε αυτή την εργασία αξιολογούμε τη δυνατότητα μείωσης της απορροφημένης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας με τη χρήση των smart κεραιών στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων. Οι συμβατικές (conventional) και προσαρμοστικές (smart) κεραίες χρησιμοποιούνται στις προσομοιώσεις μας για τα κυψελοειδή συστήματα επικοινωνιών που λειτουργούν στα 2000 MHz. Η ισχύς RF που απορροφάται από το ανθρώπινο κεφάλι στην περίπτωση μιας c onventional κεραίας συγκρίνεται με τη ισχύ RF που απορροφάται από το ανθρώπινο κεφάλι στην περίπτωση μιας smart κεραίας. Στο τέλος προτείνεται ένα πρότυπο smart κεραιών που ικανοποιεί τα όρια έκθεσης για τα κυψελοειδή τηλέφωνα και είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί στις κινητές συσκευές. (EL)

bachelorThesis

WCDMA Simulator (EN)
Smart antennas (EN)
Έξυπνες κεραίες (EN)
Conventional antennas (EN)
Specific Absorption Rate (SAR) (EN)
3η γενιά κινητής τηλεφωνίας (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Ηπείρου (EL)
Technological Educational Institution of Epirus (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004-02-18


Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.