δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Κινητά τηλέφωνα και υγεία (EL)

Λύκουρα, Βασιλική (EL)

Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (EL)
N/A (EN)

Τα κινητά τηλέφωνα, αποκαλούμενα μερικές φορές και κυψελοειδή τηλέφωνα, είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών. Σε πολλές χώρες, πάνω από το μισό πληθυσμό χρησιμοποιεί ήδη τα κινητά τηλέφωνα και η αγορά αυξάνεται όλο και περισσότερο. Η ραγδαία εξάπλωση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και συνεπώς, η εγκατάσταση όλο και περισσότερων σταθμών – βάσης είναι λογικό να έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα αυξημένη ανησυχία για τις πιθανές αρνητικές βιολογικές επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, που αυτά εκπέμπουν, στον άνθρωπο. Στόχος της εργασίας αυτής, είναι να ενημερώσει με τρόπο αντικειμενικό και κατανοητό για το τι πραγματικά συμβαίνει. Ξεκινώντας με μια μικρή αναδρομή της εξέλιξης της τεχνολογίας των κινητών τηλεφώνων, αλλά και παραθέτοντας με λόγο απλό τον τρόπο λειτουργίας τους θέτει τη βάση για μια πιο σφαιρική άποψη πάνω στο θέμα των κινητών. Έπειτα βασιζόμενη σε έγκυρες και κατοχυρωμένες, από σημαντικούς επιστήμονες, μελέτες αναφέρθηκα στα πιθανά προβλήματα που η κινητή τηλεφωνία μπορεί να προκαλέσει μη αγνοώντας τις διάφορες ελλείψεις που μπορεί να παρουσίαζαν, όχι λόγω ανεύθυνης κι πρόχειρης έρευνας αλλά εξαιτίας της έλλειψης στοιχείων λόγω μικρού χρονικού διαστήματος χρήσης της. Επιπλέον αναφέρθηκαν όρια και τρόποι προστασίας που πρέπει να υιοθετηθούν από το ευρύ κοινό. Επιδιώκεται η όσο το δυνατόν πιο έγκυρη και σφαιρική ενημέρωση, με τα υπάρχοντα στοιχεία. Οι μελέτες, ωστόσο συνεχίζονται και όλο και περισσότερα αποτελέσματα ερευνών, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αποτελεί ένα θέμα που χαίρει ιδιαίτερης προσοχής από τους επιστήμονες και ερευνητές, προκειμένου να διαλευκανθεί το τοπίο και μιλάμε πια πιο σίγουρα. Άλλωστε όσο περισσότερα γνωρίζουμε τόσο καλύτερα μπορούμε να προφυλαχθούμε… (EL)

bachelorThesis

Ασφάλεια (EN)
Υγεία (EN)
Κινητά τηλέφωνα (EN)
Μέτρα προστασίας (EN)
Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (EN)
Νομοθεσία (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Ηπείρου (EL)
Technological Educational Institution of Epirus (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004-09


Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.