Ο ρόλος του νοσηλευτή στην πρόληψη και απεξάρτηση από τα ναρκωτικά

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ο ρόλος του νοσηλευτή στην πρόληψη και απεξάρτηση από τα ναρκωτικά (EL)

Βλάμη, Χρυσοβαλάντη (EL)

Ματσούλη, Λευκοθέα (EL)
Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (EL)
N/A (EN)

Στην ενότητα ένα η εργασία ξεκινά στο πρώτο κεφάλαιο με την αναφορά της εμφάνισης και της διάδοσης των ψυχοτρόπων ουσιών καθώς και την σχέση τους με την θεραπευτική ιατρική. Στη συνέχεια, στο δεύτερο κεφάλαιο, γίνεται αναφορά στους γενικότερους παράγοντες του προβλήματος της χρήσης και της εξάρτησης, περιλαμβάνοντας τα αίτια που οδηγούν στη χρήση καθώς και τον προσδιορισμό της έννοιας της εξάρτησης. Έπειτα στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται οι κύριοι παράγοντες που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη χρήση και την κατάχρηση των ναρκωτικών. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται εξήγηση των επιστημονικών όρων που χρησιμοποιούνται στην εργασία, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση αυτής, με απόρροια στο πέμπτο κεφάλαιο να γίνεται εκτενέστερη αναφορά για το σύνδρομο στέρησης και στο έκτο κεφάλαιο για τα χαρακτηριστικά της φαρμακευτικής εξάρτησης. Μετά στο έβδομο κεφάλαιο γίνεται μια προσπάθεια διεύρυνσης του προβλήματος των ναρκωτικών όσο αναφορά την συσχέτιση του με ψυχοπαθολογικές διαταραχές. Έπειτα στο όγδοο κεφάλαιο γίνεται μια εκτενής αναφορά των κατηγοριών στις οποίες κατατάσσονται οι εξαρτησιογόνες ουσίες , όπου γίνεται ξεχωριστή ανάλυση αυτών στα κεφάλαια εννιά, δέκα, έντεκα και δώδεκα. Στο δέκατο τρίτο κεφάλαιο παραθέτονται στοιχεία όσο αναφορά την χρήση ουσιών στους εφήβους. Στη συνέχεια, στο δέκατο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά σε σχέση με την πρόληψη και στο δέκατο πέμπτο κεφάλαιο σε σχέση με την αποτοξίνωση και την απεξάρτηση. Τέλος, στο δέκατο έκτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο ρόλο του νοσηλευτή όσο αναφορά την παροχή φροντίδας ανάλογα με το χώρο εργασίας καθώς και τις γενικότερες νοσηλευτικές διεργασίες στις οποίες πρέπει να προβεί όσο αναφορά την αντιμετώπιση οξέων περιστατικών. Επιπλέον γίνεται αναφορά όλων των χαρακτηριστικών που εμφανίζουν οι χρήστες ανάλογα με το είδος της ουσίας που κάνουν χρήση με σκοπό την δημιουργία ορθότερου ιστορικού. Στην ενότητα δύο παραθέτετε δημοσίευση όσο αναφορά νεογνά με μητέρες τοξικομανείς. Στην τρίτη ενότητα παραθέτονται στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας. (EL)

bachelorThesis

Ουσίες (EN)
Ψυχοτρόπες ουσίες (EN)
Νοσηλευτική (EN)
Απεξάρτηση (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Ηπείρου (EL)
Technological Educational Institution of Epirus (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Νοσηλευτικής (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.