Ηπατίτιδα Β. Νοσηλευτικές παρεμβάσεις

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ηπατίτιδα Β. Νοσηλευτικές παρεμβάσεις (EL)

Λαγού, Δήμητρα (EL)
Λιόντος, Ιωάννης (EL)

Κακαϊδή, Βαρβάρα (EL)
Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (EL)
N/A (EN)

Οι ιογενείς ηπατίτιδες καταλαμβάνουν ένα σημαντικό τμήμα των λοιμωδών νοσημάτων με υψηλό παγκόσμιο αλλά και εθνικό επιπολασμό, υψηλή νοσηρότητα και κατανάλωση μεγάλου χρόνου και ερευνητικών δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια για την κατανόηση και τη θεραπεία τους. Παρά τις ελπίδες που γέννησε η βελτίωση της ποιότητας ζωής και των συνθηκών υγιεινής διαβίωσης των πληθυσμών και παρά τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα στην πρόληψη και θεραπεία τους, βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από τον αποφασιστικό έλεγχό τους. Σε αυτό, οπωσδήποτε, συμβάλλουν και οι μεγάλες μετακινήσεις εξαθλιωμένων πληθυσμών, που είναι πηγές μετάδοσης των νοσημάτων αυτών και στην πατρίδα μας. Ευθύνεται σήμερα για 1-2 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, πολλοί από τους οποίους επισυμβαίνουν στις ανεπτυγμένες χώρες. Στην παρούσα μονογραφία, ο αναγνώστης θα αποκτήσει πλήρη γνώση όλων των σχετικών που αφορούν τη νόσο, όπως τις κλινικές εκδηλώσεις, τη διάγνωση, την πρόγνωση, τη θεραπεία τόσο της οξείας όσο και της χρόνιας, καθώς και τις λύσεις , όπου αυτές υπάρχουν. Οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση της νόσου, καθώς και το ατελές της θεραπείας, καθιστούν την πρόληψη της λοίμωξης από τους ιούς μέτρο κεφαλαιώδους σημασίας για την αντιμετώπιση της εξ αυτής νοσηρότητας και θνησιμότητας. Είναι γενικά παραδεκτό, ότι η ενεργητική ανοσοποίηση είναι ο μόνος σωστός τρόπος προφύλαξης από τα λοιμώδη νοσήματα, για τα οποία υπάρχουν αντίστοιχα εμβόλια. Η ευρεία εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμών, συνιστά σήμερα διεθνή πρακτική για όλες τις λοιμώδεις νόσους, που αποτέλεσαν ή αποτελούν πρόβλημα δημόσιας υγείας. Το πρώτο εμβόλιο, κατά της ηπατίτιδας Β, που παρασκευάστηκε από πλάσμα φορέων επιφανειακού αντιγόνου χρησιμοποιήθηκε επιλεκτικά από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, χωρίς θεαματικά αποτελέσματα στην επίπτωση της νόσου. Αντίθετα, ο μαζικός εμβολιασμός των βρεφών με το από ανασυνδυασμένο DNA εμβόλιο αναμένεται να οδηγήσει, εντός δεκαετίας, σε μείωση του επιπολασμού της ηπατίτιδας Β, στο ήμισυ. Στο παρόν έργο, οι αναγνώστες θα βρουν, μέσα από ένα ενδιαφέρον κείμενο, αντικειμενικές απαντήσεις σε ερωτήματα που αναφέρονται στην καταπολέμηση ενός διεθνούς και ταυτόχρονα ελληνικού, πολύ σοβαρού, προβλήματος δημόσιας υγείας. (EL)

bachelorThesis

Επιδημιολογία (EN)
Νοσηλευτικές παρεμβάσεις (EN)
Ιογενείς ηπατίτιδες (EN)
Νοσηλευτική φροντίδα (EN)
Πεπτικό σύστημα (EN)
Θεραπεία (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Ηπείρου (EL)
Technological Educational Institution of Epirus (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010-01


Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Νοσηλευτικής (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.