Η διαχείριση του μετεγχειρητικού πόνου και ο ρόλος του νοσηλευτή

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η διαχείριση του μετεγχειρητικού πόνου και ο ρόλος του νοσηλευτή (EL)

Κασιάρα, Ευδοκία (EL)

Κωνσταντή, Ζωή (EL)
Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (EL)
N/A (EN)

Η εργασία που ακολουθεί, ασχολείται με τον μετεγχειρητικό πόνο, που είναι μια επιπλοκή ή δυσχέρεια; Αυτό θα το καταλάβουμε από το περιεχόμενο της εργασίας. Όλοι θα έχουμε νοιώσει κάποια στιγμή αυτό το δυσάρεστο αίσθημα του πόνου. Και πολλές φορές νομίζουμε ότι δεν θα ανακουφιστούμε γρήγορα από αυτόν. Έτσι αυτό μας κάνει να έχουμε περίεργη συμπεριφορά, και αντιδράσεις που δεν θα υπήρχαν, αν δεν είχαμε αυτά τα επεισόδια πόνου. Αντικατοπτρίζεται μέχρι και στην έκφραση του προσώπου μας, έχουμε ανησυχία καθώς και αδυναμία συγκέντρωσης σ’ αυτό που κάνουμε, ακόμα κάποιες φορές μας κάνει να απέχουμε από κάποιες κοινωνικές συγκεντρώσεις που θα θέλαμε να παραστούμε. Έτσι αφού πρώτα αναλύω το τι είναι πόνος, που οφείλεται και τα είδη του. Στη συνέχεια σε δεύτερο επίπεδο παρουσιάζεται ο ρόλος του Νοσηλευτή και νοσηλευτικές διεργασίες που μπορούν να ανακουφίσουν τον ασθενή από τον μετεγχειρητικό πόνο. Αυτό μπορεί να είναι η επιλογή μιας εναλλακτικής μεθόδου( αρωματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, μαλάξεις, ύπνωση) , μέχρι και η χορήγηση μιας ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής όπως κάποιου οπιοειδούς αναλγητικού. Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Νοσηλεύτριας είναι αυτό, δηλαδή να καταλάβει το βαθμό του άλγους του ασθενούς και να φέρει την ανακούφιση του. Αφού αυτή είναι το άτομο που έρχεται σε άμεση επαφή με τον ασθενή της περισσότερες ώρες του εικοσιτετραώρου. Και τέλος, συλλέγοντας νέα δεδομένα που σχετίζονται με το θέμα, θα έρθει η ολοκλήρωση της επιστημονικής μου εργασίας (EL)

bachelorThesis

Αναλγητικά (EN)
Gate- control theory of pain (EN)
Nursing care (EN)
Alleviation of pain (EN)
Νοσηλευτική (EN)
Painkillers (EN)
Μετεγχειρητικός πόνος (EN)
Post-surgical pain (EN)
Opioid analgesics (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Ηπείρου (EL)
Technological Educational Institution of Epirus (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Νοσηλευτικής (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.