δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Χρήση σε MPEG-2 πάνω σε ATM (EL)

Αναγνωστάκη, Φωτεινή (EL)

Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (EL)
N/A (EN)

Στην παρούσα εργασία γίνεται μία προσπάθεια να κατανοήσουμε το τηλεπικοινωνιακό πρότυπο ΑΤΜ καθώς και το MPEG-2 πρότυπο μετάδοσης ποιοτικής συμπίεσης, που έχει καθοριστεί για επικοινωνία βίντεο πάνω σε ΑΤΜ. Αρχικά γίνεται μία σύντομη περιγραφή του ΑΤΜ καθώς και των στόχων του αλλά και των εφαρμογών του στην κοινωνία της πληροφορίας . Στη συνέχεια γίνεται μία εισαγωγή στις μορφοποιήσεις του MPEG, μιας ομάδας που θέτει τις προδιαγραφές συμπίεσης οπτικοακουστικών δεδομένων (βίντεο και ήχου) της επιτροπής του ISO. Οι μορφοποιήσεις αυτές αποτελούν την οικογένεια του MPEG οι οποίες είναι το MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 και MPEG-7. Συνεχίζουμε στο κυρίως θέμα όπου γίνεται αναφορά στην επικοινωνία με χρήση του MPEG-2 πάνω στο ΑΤΜ. Αρχικά παρουσιάζεται η χρησιμότητα και η αλληλεπιδραστικότητα που προσφέρει το ΑΤΜ για υπηρεσίες βίντεο υψηλής ποιότητας και πολυμέσων, σε συνδυασμό πάντα με τοMPEG-2. Έπειτα γίνεται μια εισαγωγή στο σύστημα MPEG-2 αναλύοντας με λεπτομέρεια τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται καθώς και την λειτουργία του και τέλος συνοψίζουμε με μια εισαγωγή στην επικοινωνία με χρήση του MPEG-2 πάνω στα πρωτόκολλα ALL 1 και ALL 5 του ΑΤΜ. (EL)

bachelorThesis

Ασύγχρονος τρόπος μεταφοράς (EN)
MPEG-2 (EN)
ATM (EN)
Τηλεπικοινωνιακά πρότυπα (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Ηπείρου (EL)
Technological Educational Institution of Epirus (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004-02


Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.