Μελέτη της βιολογίας των ορότυπων και της ελάχιστης ανασταλτικής πυκνότητας των αντιμυκητιακών στην candida albicans

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1987 (EL)

Μελέτη της βιολογίας των ορότυπων και της ελάχιστης ανασταλτικής πυκνότητας των αντιμυκητιακών στην candida albicans

Βελεγράκη-Abel, Αριστέα (EL)

Αντωνιάδης, Γρηγόρης (EL)
Βελεγράκη-Abel, Αριστέα (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΟΡΟΤΥΠΩΝ 491 ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ CANDIDA ALBICANS-A (CA-A) ΚΑΙ 505 CA-B ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ IN VITRO ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΝΙΚΕΣ ΜΑΚΡΟΛΙΔΕΣ, ΤΗΝ 5- FLUOROCYTOSINE (5-FC) ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΩΝ ΙΜΙΔΑΖΟΛΩΝ. Η ΦΑΙΝΟΤΥΠΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ CA-A ΚΑΙ CA-B ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ (ΣΤΑΘΕΡΗ/ΛΟΓΑΡΙΘΜΙΚΗ), ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ (ΜΥΚΗΤΥΛΛΙΟ/ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΟ), ΤΟ ΟΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΑ. Η ΓΕΝΟΤΥΠΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΟΤΥΠΩΝ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 5-FC, ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ F/F ΚΛΩΝΩΝ (ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ) ΚΑΙ F/F (ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ) ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ CA-B. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΑΥΞΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΕ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 5-FC ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΗΛΟΜΟΡΦΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΑΥΞΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΛΥΣΙΝΗ. Η ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΕΡΟΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ 334 ΣΤΕΛΕΧΩΝ CA-A ΚΑΙ CA-B ΕΔΕΙΞΕ ΒΙΟΣΥΝΘΕΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΣΤΕΡΟΛΩΝ (Ρ<0.05) ΣΤΟΝ ΟΡΟΤΥΠΟ Β. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΕ KETOCONAZOLE (ΚΤΖ) KAI AMPHOTERICIN-B (AMP-B) ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΤΕΡΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΡΟΤΥΠΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ(Ρ<0.05). Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΤΖ ΚΑΙ ΑΜΡ-Β, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ CA-B, ΣΥΖΗΤΑΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΟΤΥΠΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΤΥΠΙΚΩΝΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥΣ. Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΥΖΗΤΑΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

doctoralThesis

Ελάχιστη ανασταλτική πυκνότητα (EL)


Ελληνική γλώσσα

1987


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.