Μελέτη της βιολογίας των ορότυπων και της ελάχιστης ανασταλτικής πυκνότητας των αντιμυκητιακών στην candida albicans

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1987 (EL)
Μελέτη της βιολογίας των ορότυπων και της ελάχιστης ανασταλτικής πυκνότητας των αντιμυκητιακών στην candida albicans

Βελεγράκη-Abel, Αριστέα (EL)

Αντωνιάδης, Γρηγόρης (EL)
Βελεγράκη-Abel, Αριστέα (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΟΡΟΤΥΠΩΝ 491 ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ CANDIDA ALBICANS-A (CA-A) ΚΑΙ 505 CA-B ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ IN VITRO ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΝΙΚΕΣ ΜΑΚΡΟΛΙΔΕΣ, ΤΗΝ 5- FLUOROCYTOSINE (5-FC) ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΩΝ ΙΜΙΔΑΖΟΛΩΝ. Η ΦΑΙΝΟΤΥΠΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ CA-A ΚΑΙ CA-B ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ (ΣΤΑΘΕΡΗ/ΛΟΓΑΡΙΘΜΙΚΗ), ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ (ΜΥΚΗΤΥΛΛΙΟ/ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΟ), ΤΟ ΟΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΑ. Η ΓΕΝΟΤΥΠΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΟΤΥΠΩΝ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 5-FC, ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ F/F ΚΛΩΝΩΝ (ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ) ΚΑΙ F/F (ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ) ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ CA-B. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΑΥΞΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΕ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 5-FC ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΗΛΟΜΟΡΦΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΑΥΞΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΛΥΣΙΝΗ. Η ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΕΡΟΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ 334 ΣΤΕΛΕΧΩΝ CA-A ΚΑΙ CA-B ΕΔΕΙΞΕ ΒΙΟΣΥΝΘΕΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΣΤΕΡΟΛΩΝ (Ρ<0.05) ΣΤΟΝ ΟΡΟΤΥΠΟ Β. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΕ KETOCONAZOLE (ΚΤΖ) KAI AMPHOTERICIN-B (AMP-B) ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΤΕΡΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΡΟΤΥΠΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ(Ρ<0.05). Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΤΖ ΚΑΙ ΑΜΡ-Β, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ CA-B, ΣΥΖΗΤΑΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΡΟΤΥΠΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΤΥΠΙΚΩΝΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥΣ. Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΥΖΗΤΑΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

doctoralThesis

Ελάχιστη ανασταλτική πυκνότητα (EL)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (EL)
University of Ioannina (EN)

Ελληνική γλώσσα

1987


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.