Προεγχειρητική μελέτη των προς ολική αρθροπλαστική παραμελημένων συγγενών εξαρθρημάτων του ισχίου με τη βοήθεια της υπολογιστικής τομογραφίας (CT) και σχεδιασμού με ηλεκτρονικό υπολογιστή (CAD)

 
This item is provided by the institution :
University of Ioannina
Repository :
Repository of UOI Olympias
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
sharePhD thesis (EN)

1996 (EN)
Προεγχειρητική μελέτη των προς ολική αρθροπλαστική παραμελημένων συγγενών εξαρθρημάτων του ισχίου με τη βοήθεια της υπολογιστικής τομογραφίας (CT) και σχεδιασμού με ηλεκτρονικό υπολογιστή (CAD)

Γελαλής, Ιωάννης Δ.

- (EL)
Σουκάκος, Παναγιώτης Π. (EL)
Γελαλής, Ιωάννης Δ.
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής

ΟΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΞΑΡΘΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ. ΤΟ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΞΑΡΘΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ, ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ. Η ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΜΕΘΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΞΑΡΘΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ. ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ. ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ 100 ΑΣΘΕΝΕΙΣ (135 ΙΣΧΙΑ) ΜΕ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ ΣΥΓΓΕΝΕΣ ΕΞΑΡΘΡΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ 100ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΟΙ 56 (76 ΙΣΧΙΑ) ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ, ΕΚΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 20 ΑΣΘΕΝΕΙΣ (20 ΙΣΧΙΑ) ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CATIA (CAD, CAM, CAE-COMPUTER AIDED DESIGN, COMPUTER AIDED MANUFACTURING, COMPUTER AIDED ENGINEERING) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ RISC SYSTEM 6000 IBM. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: 1. ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ, ΤΩΝΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΙΑΣ ΚΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΟΥΣ ΚΟΤΥΛΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΤΥΛΙΑΙΑΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ. (ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ) (EL)

doctoralThesis

Συγγενές εξάρθρημα ισχίου (EL)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (EL)
University of Ioannina (EN)

1996


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)