Η ετερογένεια των γ-αλυσίδων σε περιπτώσεις με αυξημένη εμβρυική αιμοσφαιίνη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1990 (EL)

Η ετερογένεια των γ-αλυσίδων σε περιπτώσεις με αυξημένη εμβρυική αιμοσφαιίνη (EL)

Γεωργίου, Ιωάννης (EL)

Γεωργίου, Ιωάννης (EL)
Λαπατσάνης, Πέτρος (EL)
Λουκόπουλος, Πέτρος
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής
-

Η ΕΜΒΡΥΙΚΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΤΕΡΟΖΥΓΗ 'Η ΟΜΟΖΥΓΗ Β-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ, ΕΤΕΡΟΖΥΓΗ ΚΑΙ ΟΜΟΖΥΓΗ ΔΒ- ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ, ΕΤΕΡΟΖΥΓΗ HB-LEPORE, ΜΙΚΡΟΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΥΓΡΗ ΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΩΝ Γ-ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΣΥΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ. ΤΟΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ GΓ-ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΕΣ Β-ΜΑ, ΗΤΑΝ ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 83 ΕΤΩΝ. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΓΤ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΕ ΑΓ ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ IN CIS 'Η IN TRANS ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ Β-ΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ. ΟΙ ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΕΣ Β-ΜΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΠΕΔΑ GΓ ΜΕΤΑΞΥ 30% KAI 70%. ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 35 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΓΤ. ΔΕΚΑ ΗΤΑΝ ΑΓΤ ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΖΥΓΩΤΕΣ. ΣΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΕΣ ΔΒ-ΜΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ GΓ-ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΓΝΙΚΗ 'Η ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΤ IN TRANS ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΔΒ-ΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 80-90% ΤΩΝ Γ-ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ IN CIS ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ. Η GΓ-ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΕΣ HB-LEPORE ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ GΓ ΗΤΑΝ ΕΙΤΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 40% ΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΦΟΡΕΑΣ ΑΓΤ.

doctoralThesis

Μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία (EL)
Εμβρυική αιμοσφαιρίνη


Ελληνική γλώσσα

1990


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.