Ο Νίκος Λάζαρης ως ποιητής και κριτικός

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2010 (EL)

Ο Νίκος Λάζαρης ως ποιητής και κριτικός (EL)

Βογιατζόγλου, Αθηνά (EL)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Φιλοσοφική Σχολή. Τμήμα Φιλολογίας (EL)
Βογιατζόγλου, Αθηνά (EL)

Στο πρώτο μέρος της εργασίας μελετάται το ποιητικό έργο του Νίκου Λάζαρη, ποιητή της γενιάς του 70: τα στάδια της εξέλιξής του (από την οργή στην πικρή εξομολόγηση, από το μικρό ποίημα στο μεγάλο και από εκεί στο πεζό ποίημα κλπ.), τα τεχνοτροπικά και θεματικά του χαρακτηριστικά, οι επιδράσεις του από ξένους και Έλληνες δημιουργούς, η σχέση του με την τέχνη του κινηματογράφου. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας αποτιμάται η κριτική προσφορά του Λάζαρη, που εκτείνεται σε περισσότερα από πενήντα κείμενα για τη νεοελληνική (ιδιαίτερα την πρόσφατη) νεοελληνική ποίηση. Υποστηρίζεται ότι ο αιχμηρός και ασυμβίβαστος κριτικός λόγος του, που συχνά έχει ταράξει τα νερά της πνευματικής μας ζωής, επιχειρεί να διασώσει το κύρος της κριτικής σε μια εποχή κρίσης του κριτικού λόγου. Share (EL)


Νέα Εστία (EL)

Ελληνική γλώσσα

2010





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.