Co-production of ice nuclei and xanthan gum by transformed Xanthomonas campestris grown in sugar beet molasses

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Co-production of ice nuclei and xanthan gum by transformed Xanthomonas campestris grown in sugar beet molasses (EN)

Afendra, A. S. (EN)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Επιστημών και Τεχνολογιών. Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (EL)
Afendra, A. S. (EN)

Two recombinant plasmids, expressing ice nucleation activity, were constructed and named pCPP30inaZ and pCPP38inaZ. They were transferred to the ice-negative, xanthan-producing Xanthomonas campestris pv. campestris by electroporation. The transformants were used for co-production of xanthan gum and ice nuclei from sugar beet molasses. The highest values obtained were 20 g l(-1) and 10(18) ice nuclei ml(-1), respectively. The above values fulfil the criteria for industrial manipulation. This is the first report on co-formation of two products by a transformed X. campestris strain. (EN)

fermentation (EN)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (EL)
University of Ioannina (EN)

Biotechnology Letters (EN)

Αγγλική γλώσσα

2002

<Go to ISI>://000174634300014



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.