Combined bioremediation and advanced oxidation of green table olive processing wastewater

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Combined bioremediation and advanced oxidation of green table olive processing wastewater (EN)

Kyriacou, A. (EN)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Επιστημών και Τεχνολογιών. Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (EL)
Kyriacou, A. (EN)

A novel method has been developed for the treatment of green table olive processing wastewater, which combines biological treatment using a selected strain of Aspergillus niger and electrochemical treatment in the presence of H2O2. Results are reported for the different stages of the scale-up procedure, from laboratory shake-flask cultures to a pilot plant of 4m(3)/day capacity. In the biological treatment step COD removal efficiency varied between 66-86% while the concentration of selected phenols was reduced by 65%. The efficiency of the electrochemical step depended on pH and the concentration of H2O2 used. In laboratory experiments using a 500 ml electrolysis cell, 96% removal efficiency was achieved for both COD and measured phenols with 2.5% H2O2. In the pilot plant 75% COD removal efficiency was achieved with 1.6% H2O2. Coagulation with Ca(OH)(2) finally gave an effluent COD of 360 mg/I and an overall removal efficiency of 98% for the combined treatment. (C) 2004 Elsevier Ltd. All rights reserved. (EN)

aspergillus niger (EN)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (EL)
University of Ioannina (EN)

Process Biochemistry (EN)

Αγγλική γλώσσα

2005

<Go to ISI>://000225723800053



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.