Η αλληλεπίδραση κυτταροκίνων με την β-νησιδιοκυτταρική σειρά RIN-5AH

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1997 (EL)

Η αλληλεπίδραση κυτταροκίνων με την β-νησιδιοκυτταρική σειρά RIN-5AH (EL)

Μητλιάγκα, Παρασκευή (EL)

Μητλιάγκα, Παρασκευή (EL)
Τσόλας, Ορέστης (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΧΕ ΣΑ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΟΤΟΞΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΙL - 1 ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΥΤΤΑΡΟΚΙΝΩΝ ΣΤΗ Β - ΝΗΣΙΔΙΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΣΕΙΡΑ RIN - 5AH. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΟΚΙΝΩΝ IL - 1 ΚΑΙ TGF - Β1 ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΧΡΩΜΟΜΕΤΡΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΜΤΤ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΡΙΣΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΛAΒΗΣ.ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΤΤΑΡΟΚΙΝΩΝ ΕΠΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΧΕΩΝΤΗΣ Κ - 1. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΥΤΤΑΡΟΤΟΞΙΚΗ/ΚΥΤΤΑΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΟΚΙΝΩΝ. ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣΜΕΛΕΤΗΣ ΗΤΑΝ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑΣ GAD ΣΤΟΝ ΟΡΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΣΙΔΙΟΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ. Η ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΗΣΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΙΜΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΔΙΟΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ. (EL)

doctoralThesis

IL - 1 (Ιντερλευκίνη - 1) (EL)


Ελληνική γλώσσα

1997


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.