Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Inhibition of corn oil oxidation by thiols (EN)

Papadopoulou, D. (EN)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας (EL)
Papadopoulou, D. (EN)

The ability of N-acetyl-cysteine, homocysteine, cysteine, and reduced glutathione to inhibit the oxidation of corn oil was examined by measuring the peroxide values of samples stored at 40 degrees C for up to 17 days. Samples of corn oil containing any of the thiols tested exhibited peroxide values statistically lower than that of the control from the fifth to the eleventh day of storage. In addition, samples containing 20 ppm N-acetyl-cysteine, 40 ppm glutathione or 20 ppm homocysteine exhibited peroxide values statistically lower than that of samples containing 200 ppm BHA at some sampling times. (EN)

corn oil (EN)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (EL)
University of Ioannina (EN)

Italian Journal of Food Science (EN)

Αγγλική γλώσσα

2000

<Go to ISI>://000088534500012

Chiriotti Editori (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.