Μελέτη δια φωτομικροσκοπίου και ηλεκτρονικού μικροσκοπίου των μεταβολών του θύμου αδένος επί κυήσεως

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜελέτη δια φωτομικροσκοπίου και ηλεκτρονικού μικροσκοπίου των μεταβολών του θύμου αδένος επί κυήσεως (EL)

Αρβανίτη, Δέσποινας (EL)

Αρβανίτη, Δέσποινας (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

ΟΙ ΘΥΜΟΙ ΑΔΕΝΕΣ ΑΠΟ 30 ΕΓΚΥΟΥΣ ΜΥΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 15Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΦΩΤΟΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΑ ΔΕ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΥΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΥΩΝ. ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΜΟΡΦΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ. ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ΜΥΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΑΔΕΝΑ. Ο ΜΥΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ. ΤΑ ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΟΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΑ. ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΦΘΟΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΥΣΤΙΔΙΑ ΜΕ ΕΚΚΡΙΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ. Ο ΦΛΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΗΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΛΕΜΦΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΛΟΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΧΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ. (ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ) (EL)

doctoralThesis

Ηλεκτρονικό μικροσκόπιο (EL)


Ελληνική γλώσσα

1981


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.