Επιδράσεις εξωγενούς κατιονικής πρωτεΐνης στη διαβατότητα και μορφολογία της περιτοναϊκής μεμβράνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1983 (EL)

Επιδράσεις εξωγενούς κατιονικής πρωτεΐνης στη διαβατότητα και μορφολογία της περιτοναϊκής μεμβράνης (EL)

Παρατηρήσεις σε πειραματικό πρότυπο περιτοναϊκής κάθαρσης (EL)

Λιανού, Ηλία Α. (EL)

Λιανού, Ηλία Α. (EL)
- (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΣΘΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΗΣ: Α) Η ΔΙΑΒΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΙΟΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΙΚΗ ΠΡΩΤΑΜΙΝΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΡΟΥΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ. Β) Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΙΚΗΣ ΠΡΩΤΑΜΙΝΗΣ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΥΤΤΑΡΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΔΙΑΧΥΣΗΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Γ) ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΙΚΗ ΠΡΩΤΑΜΙΝΗ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΣΗ Η ΕΜΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΘΥΛΙΑΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟΣΚΕΛΕΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ. ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΕΝΔΟΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΩΤΑΜΙΝΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΟΥΡΑΙΜΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ. ΗΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΟΜΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΗΣ ΔΙΑΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΕΝΔΟΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΚΡΟΜΟΡΙΩΝ, ΟΠΩΣΠΡΩΤΕΙΝΩΝ. (EL)

doctoralThesis

Περιτοναϊκή μεμβράνη (EL)


Ελληνική γλώσσα

1983


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.