Μελέτη σύστασης ανθρώπινου σώματος με τη χρήση Γ- ακτινοβολιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1995 (EL)

Μελέτη σύστασης ανθρώπινου σώματος με τη χρήση Γ- ακτινοβολιών

Φούντος, Γεώργιος (EL)

Φούντος, Γεώργιος (EL)
Γλάρος, Δημήτριος (EL)
-
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ CA/P ΣΤΑ ΟΣΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ Γ-ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ. ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΟΣΤΙΤΗ ΙΣΤΟΥ. ΜΕΛΕΤΗ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ IN VIVO ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ CA/P ΣΤΑ ΟΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΜΟΝΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ-Γ ΚΑΙ ΕΜΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΣΕ ΛΟΥΤΡΟ ΝΕΡΟΥ. ΟΙ ΔΕΣΜΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟΔΥΟ ΡΑΔΙΟΙΣΟΤΟΠΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ GD-153 ΚΑΙ Ι-125. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ CA/P ΣΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΩΝ, ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ. ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΔΡΟΞΥΑΠΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΗΤΑΝ 4-8%. ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΔΡΟΞΥΑΠΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΛΙΠΟΥΣ ΑΥΞΑΝΕΙ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΤΟΝ ΜΕΤΡΟΥΜΕΝΟ ΛΟΓΟ CA/P ΕΝΩ Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΤΟΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ(ΚΟΥΝΕΛΙΑ) ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΤΕΧΝΗΤΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΜΟ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕΔΕΚΑ (10) ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3% ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 48-66ΜGΦ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΗΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ 1%.

doctoralThesis

Απορρόφηση δύο μονοενεργειακών δεσμ'ων (EL)


Ελληνική γλώσσα

1995


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.