Αντιγονική μελέτη τυποποίηση και ανοσοενζυματικός έλεγχος ειδικών αντισωμάτων έναντι των τύπων 1 και 2 του ιού του απλόυ έρπητα (HSV)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1989 (EL)

Αντιγονική μελέτη τυποποίηση και ανοσοενζυματικός έλεγχος ειδικών αντισωμάτων έναντι των τύπων 1 και 2 του ιού του απλόυ έρπητα (HSV) (EL)

Μαρκουλάτος, Παναγιώτης (EL)

Μαρκουλάτος, Παναγιώτης (EL)
Αντωνιάδης, Γρηγόριος (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ HSV-1/733 ΚΑΙ HSV- 2/734 ΣΕ ΚΥΤΤΑΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΓΟΝΩΝ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΩΝ ΑΝΤΙΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, ΕΝΤΟΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΑΝΤΙΓΟΝΙΚΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΟΝΟΔΥΝΑΜΩΝ ΑΝΤΙΟΡΩΝ. Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΤΙΓΟΝΙΚΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ HSV-1 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ HSV-2 ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΝΟΔΥΝΑΜΩΝ ΑΝΤΙΟΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ 40 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΡΠΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ELISA. Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΜΟΝΟΔΥΝΑΜΩΝ ΑΝΤΙΟΡΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΡΠΗΤΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ 2 ΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. (EL)
STUDY ON THE ANTIGEN PRODUCTION OF HSV-1/733 AND HSV-2/734 FROM INFECTED CELL CULTURES, THE PRODUCTION OF MONOSPECIFIC ANTISERA, THE DETECTION AND ISOLATION OF SPECIFIC ANTIGENS FOR THE TWO TYPES OF VIRUS. TYPING OF 40 ISOLATES FROM DIFFERENT HERPETIC LESIONS OF PATIENTS. THE TYPING OF THESE ISOLATES WAS ACHIEVED BY ELISA USING THE PRODUCED MONOSPECIFIC SERA. THE RESULTS WERE CONFIRMED BY RESTRICTION ENZYME DNA ANALYSIS IN 29 CASES PROVING THAT THE MONOSPECIFIC ANTISERARAISED AGAINST THE TYPE SPECIFIC ANTIGENS OF EACH TYPE (HSV-1 OR HSV-2) CAN BEUSED IN ELISA FOR THE TYPING OF HSV ISOLATES. PRESENTATION OF RESULTS OF ANTIBODY DETECTION IN HUMAN SERA AGAINST THE TWO TYPES OF HSV. THESE RESULTS SHOWED THE PREPARED SPECIFIC ANTIGENS ARE MUCH MORE TYPE- SPECIFIC THAN AVAILABLE COMMERCIALIZED ANTIGENS AND CAN BE USED FOR THE DETECTION OF TYPE SPECIFIC ANTIBODIES BY ELISA. (EN)

doctoralThesis

Ανοσοενζυματικός έλεγχος ειδικών αντισωμάτων (EL)


Ελληνική γλώσσα

1989


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.