Ανάλυση βάδισης σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ολική αρθροπλαστική ισχίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑνάλυση βάδισης σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ολική αρθροπλαστική ισχίου (EL)

Κουκουμπής, Θεοδόσιος Δ. (EL)

Σουκάκος, Παναγιώτης (EL)
Κουκουμπής, Θεοδόσιος Δ. (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
- (EL)

ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΒΑΔΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΑΓΩΓΙΜΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΔΥΟ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΑΥΤΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΣΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ. ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΠΑΣΧΑΝ ΑΠΟ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΜΟΝΟΝ ΕΝΟΣ ΙΣΧΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ. Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ, 32, 45, 28 ΚΑΙ 19 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ, 1 ΧΡΟΝΟ, 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 3 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ. ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΒΑΔΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ: 1) Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΒΗΜΑΤΟΣ (SEC), 2) Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΟΝΟΠΟΔΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (% ΚΥΚΛΟΥ) ΚΑΘΕ ΠΟΔΙΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, 3) Ο ΡΥΘΜΟΣ ΒΑΔΙΣΗΣ (ΒΗΜΑΤΑ/ΛΕΠΤΟ) ΚΑΘΕ ΠΟΔΙΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, 4) Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΑΔΙΣΗΣ (Μ/SEC) KAI 5) ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΒΗΜΑΤΟΣ (% ΥΨΟΥΣ). Η ΒΑΔΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ 3 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΑΔΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΔΙΣΗ ΑΝΑΛΥΘΗΚΑΝ 20 ΒΗΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΒΑΔΙΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ 1) Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΟΝΟΠΟΔΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ. 2) ΤΟΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ (80-100%) ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ 1Ο ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΥΣΙΩΔΗΣ, 3) Η ΒΑΔΙΣΗ ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΒΑΔΙΣΗΣ, ΕΝΩ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ 4) ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΒΑΔΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΒΗΜΑΤΑ. (EL)

doctoralThesis

Βάδιση (EL)


Ελληνική γλώσσα

1991


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.