Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1990 (EL)

Αιφνίδιος θάνατος (EL)

Παπαδημητρίου, Ευάγγελος Δημ. (EL)

Γουδεβένος, Ιωάννης (EL)
Παπαδημητρίου, Ευάγγελος Δημ. (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

Ο ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΕΙΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ 223 (183 ΑΝΔΡΕΣΚΑΙ 40 ΓΥΝΑΙΚΕΣ) ΑΙΦΝΙΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΚΑΝ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ (1990-1993) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ Η ΟΧΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΑΛΚΟΟΛ, ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΙΑ Κ.Λ.Π.). ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΨΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΑΝΑΤΟΥ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΤΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ . Η ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ΣΕ 9/10000 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ (14 /10000 ΑΝΔΡΕΣ/ΕΤΟΣ ΚΑΙ 3/10000 ΓΥΝΑΙΚΕΣ/ΕΤΟΣ). Η ΑΙΧΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΣ 9ΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 12ΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΩΡΑΣ. ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 30-70 ΕΤΩΝ,Ο ΑΚΘ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΕΟΠΛΑΣΙΕΣ.

doctoralThesis

Αιφνίδιος θάνατος (EL)


Ελληνική γλώσσα

1990


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.