Συχνότητα αντισωμάτων έναντι του ιού της ηπατίτιδας C (HCV) σε ασθενείς υποβαλόμενους σε χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση (Χ.Π.Α.)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1995 (EL)

Συχνότητα αντισωμάτων έναντι του ιού της ηπατίτιδας C (HCV) σε ασθενείς υποβαλόμενους σε χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση (Χ.Π.Α.) (EL)

Καλιούλη - Αντωνοπούλου, Χριστιάνα (EL)

Αντωνιάδης, Νικόλαος (EL)
Καλιούλη - Αντωνοπούλου, Χριστιάνα (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
Λώλης, Δημήτριος
-

ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΝΤΙ-HCV ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΡΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΟ ΣΕ Χ.Π.Α. ΠΡΟΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΟΣ C. ΕΠΙΣΗΣ, Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟ, ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗ ΚΑΘ' ΕΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ 365 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΡΩΝ ΑΠΟ 161 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ". ΑΠΟ ΤΟΥΣ 161 ΑΣΘΕΝΕΙΣ, 34ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΕΠΙ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΟΡΟΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΝΤΙ-HCV ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ELISA ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΕΑΣ. ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ WESTERN BLOT. ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΟΣ C ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ 44 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 161 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΠΟ ΧΠΑ (27.33%). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕ ΧΠΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΟΣ C Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙ- HCV ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ Χ.Π.Α. (ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ)

doctoralThesis

Χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση (EL)


Ελληνική γλώσσα

1995


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.