Η χειρουργική αντιμετώπιση των καταγμάτων σφυρών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1995 (EL)

Η χειρουργική αντιμετώπιση των καταγμάτων σφυρών (EL)

Kabbani, Khaled T. (EN)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
Kabbani, Khaled T. (EN)
Σουκάκος, Παναγιώτης
-

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ 144 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΣΦΥΡΩΝ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΟ. Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΗΤΑΝ 104 ΜΗΝΕΣ (8.6 ΧΡΟΝΙΑ). Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. Η ΑΝΑΤΑΞΗ ΗΤΑΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΟ 84%ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΗ ΣΤΟ 16%. ΤΑ ΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΕΠΟΥΛΩΘΗΚΑΝ ΟΜΑΛΑ ΚΑΤΑΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΤΡΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ (2.08%) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΕΠΙΠΟΛΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ Η ΜΕ ΣΗΠΤΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ. ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ ΘΡΟΜΒΟΦΛΕΒΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΨΕΥΔΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΞΩ ΣΦΥΡΟΥ (0.69%). ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ 74.3%, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΟ 14.6% ΚΑΙ ΦΤΩΧΟ ΣΤΟ 11.1%, ΕΝΩ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ΗΤΑΝ 22.2%. Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ, ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΩΣΗΣ, ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩ ΣΦΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΣΦΥΡΟΥ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΟΣΤΙΚΟΥ ΤΕΜΑΧΙΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΟΥ 25% ΤΗΣ ΑΡΘΡΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ΙΔΙΩΣ, ΟΤΑΝ ΑΦΕΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ. ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΣΦΥΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΝΗΜΟΠΕΡΟΝΙΑΙΑΣ ΒΙΔΑΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

doctoralThesis

Χειρουργικές επεμβάσεις (EL)


Ελληνική γλώσσα

1995


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.