Βιοστατιστική διερεύνηση της θνησιμότητας στην Ελλάδα, 1956-1982

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1988 (EL)

Βιοστατιστική διερεύνηση της θνησιμότητας στην Ελλάδα, 1956-1982 (EL)

Δημολιάτης, Γιάννης Δ.

Κουτσογιαννόπουλος, Βασίλειος (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
Δημολιάτης, Γιάννης Δ.
Λιάκος, Άρης
-

Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1956-82, ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΥΕ. ΑΡΧΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΤΗΝΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΑΔΡΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ (:ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ, ΗΛΙΚΙΑ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, ΑΣΤΙΚΕΣ 'Η ΜΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΕΠΟΧΗ, ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΙΔΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΒΡΕΦΙΚΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ). ΕΠΙΣΗΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ (ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ) ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΦΘΟΡΑΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ, ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΚΤΛ), ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ "ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ" ΧΩΡΩΝ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ, ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΡΙΒΗΣ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΗΝΩΝ ΙΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΛΟΙΦΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ.

doctoralThesis

Θνησιμότητα (EL)


Ελληνική γλώσσα

1988


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.