Απομόνωση και χαρακτηρισμός αντιγόνων της σπειραματικής και πνευμονικής βασικής μεμβράνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1992 (EL)

Απομόνωση και χαρακτηρισμός αντιγόνων της σπειραματικής και πνευμονικής βασικής μεμβράνης (EL)

Νικολαΐδου - Παπαϊωάννου, Κωνσταντία (EL)

Μουτσόπουλος, Χαράλαμπος (EL)
Νικολαΐδου - Παπαϊωάννου, Κωνσταντία (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
-
Τσόλας, Ορέστης

ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤΙΓΟΝΩΝ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ (ΣΒΜ) ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ GOODPASTURE'S ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΣΠΕΙΡΑΜΑΤΟΝΕΦΡΙΤΙΔΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙ Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΤΙΓΟΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ GOODPASTURΕ'S, ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ Σ.Β .Μ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ. Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣΣΒΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ (ΠΒΜ) ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΙΗΘΗΣΗ ΣΕ ΓΕΛΗ, ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΜΕ DEAE- ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ CNBR- SEPHAROSE 4B . ΤΑ ΑΝΤΙΓΟΝΙΚΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΜΕΘΟΔΟ ΑΝΤΙ- ΣΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΠΒΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΕΝΖΥΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ELISA. ΤΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΜΙΝΟΞΕΑ. ΤΟ ΜΟΡΙΑΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΛΑΣΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΣΗ SDS-PAGE. ΟΙ ΑΝΟΣΟΧΗΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΑ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΒΜ ΚΑΙ ΠΒΜ ΚΑΙ ΔΥΟΑΛΛΑ ΑΝΤΙΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΒΜ ΜΟΝΟ. ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΡΟΣΡΟΦΗΣΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ-ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΟΣ. ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΒΜ ΚΑΙ ΠΒΜ ΑΝΤΙΓΟΝΙΚΩΝ ΚΛΑΣΜΑΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΟΥΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ.

doctoralThesis

Πνευμονική βασική μεμβράνη (EL)
Σπειραματική βασική μεμμβράνη


Ελληνική γλώσσα

1992


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.