Αντικατάσταση τμήματος κοιλιακής αορτής με αυτόλογο μόσχευμα υποβλεννογονίου χιτώνα λεπτού εντέρου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1996 (EL)

Αντικατάσταση τμήματος κοιλιακής αορτής με αυτόλογο μόσχευμα υποβλεννογονίου χιτώνα λεπτού εντέρου (EL)

Μήτσης, Μιχαήλ Χ. (EL)

Κασίουμης, Αδαμάντιος (EL)
Μήτσης, Μιχαήλ Χ. (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
Σουκάκος, Παναγιώτης
-

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΒΛΕΝΝΟΓΟΝΙΟΥ ΧΙΤΩΝΑ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΩΣ ΑΥΤΟΛΟΓΟΥ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ. ΥΛΙΚΟ-ΜΕΘΟΔΟΣ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 19 ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΚΥΛΟΙ. 4 ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ 5 ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΕΡΕΚΤΟΜΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΝ ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΑΟΡΤΗ (6-8MM), ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΥΠΟΒΛΕΝΝΟΓΟΝΙΟ ΧΙΤΩΝΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΕΚΤΟΜΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΟΡΤΗΣ (5 CM) ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ-ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ. Η ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΥΜΑΝΘΗΚΕ ΑΠΟ 1 ΗΜΕΡΑ ΕΩΣ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΜΕ ΨΗΛΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΣΦΥΞΕΩΝ, ΕΝΔΟΑΥΛΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΟΡΤΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ, ΑΟΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ IN VIVO ΚΑΙ IN SITU ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΙΣΤΟΧΗΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ (ΧΡΩΣΗ S.M.A. ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ VIII). ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΤΟ ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑ (9 ΣΤΑ 10), ΑΡΙΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ), ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΡΟΜΒΟΓΕΝΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΜΕΤΑ ΔΕ ΠΑΡΟΔΟ ΕΞ ΜΗΝΩΝ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΦΗ ΤΟΥ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΕΙΚΟΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ.

doctoralThesis

Κοιλιακή αορτή (EL)


Ελληνική γλώσσα

1996


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.