Άμεσες ξένες επενδύσεις στα Βαλκάνια - Μελέτη του Ομίλου LAFARGE

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Άμεσες ξένες επενδύσεις στα Βαλκάνια - Μελέτη του Ομίλου LAFARGE

Αθανασιάδης, Απόστολος Σ.

Παντελίδης, Παντελής

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τις οικονομικοπολιτικές ανατροπές που σημειώθηκαν στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στις εν λόγω αγορές είναι ιδιαιτέρως έντονη. Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, η εμπλοκή ελληνικών επιχειρήσεων στην επενδυτική και επιχειρηματική πραγματικότητα άλλων χωρών είναι τόσο δυναμική και μαζική, όπως αυτή παρατηρείται στην περιοχή των Βαλκανίων. Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής εγγύτητας, των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας και πολιτιστικής συνάφειας, καθώς και της έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος των δυτικοευρωπαϊκών χωρών, οι ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια, να αναδειχθούν σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στις χώρες αυτές. Με τη παρούσα εργασία, επιδιώκεται να δοθεί ερμηνεία στην εισροή των ΑΞΕ στις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου, εστιάζοντας στη σημαντική εισροή ελληνικών επενδύσεων. Παρουσιάζεται, η εξέλιξη των ελληνικών επενδύσεων στα Βαλκάνια, καταγράφοντας τους παράγοντες προσέλκυσης. Έπειτα γίνεται αναφορά σε κάθε μία από τις βαλκανικές χώρες, σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση και την ελληνική παρουσία μέσα από τη δραστηριοποίηση του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής- Lafarge στο χώρο των Βαλκανίων.

Master Thesis

Ελλάδα -- Εξωτερικές σχέσεις -- Βαλκανική Χερσόνησος
Επενδύσεις, Ξένες -- Βαλκανική Χερσόνησος
Ελλάδα -- Επενδύσεις


Ελληνική γλώσσα

2015-01-09T09:14:55Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.