Διατροφική αξία και ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2021 (EL)

Διατροφική αξία και ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιού

Μπιζέ, Τραϊανή

Το μέλι είναι ένα από τα πολύ βασικά στοιχεία της καθημερινής διατροφής των ανθρώπων κάτι το οποίο το κάνει να βρίσκεται πολύ ψηλά στις διατροφικές τους συνήθειες. Η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη, ενώ τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό πολλά. Αυτά οφείλονται κυρίως στην αντιοξειδωτική, αλλά και την στην αντιμικροβιακή του δράση. Πολύ σημαντικά στοιχεία για τη διατήρηση της ποιότητας του είναι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που έχει το ίδιο, τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχονται έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διαφύλαξη της φυσικής του προέλευσης. Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι να περιγράψει το μέλι ως ένα από τα βασικότερα προϊόντα παραγωγής μέσω της λεπτομερούς παρουσίασης των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέλι - Ελλάδα
Μελισσοκομία


Ελληνική γλώσσα

2021


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.