δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

«Μέσα στο φως». Το φως-χώρος στο έργο του James Turrell.
"Inside Light". Light-space in James Turrell's work.

ΣΤΡΑΤΙΚΗ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ

Ποταμιάνος, Ιάκωβος
Μπήτσικας, Ξενοφών

Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζεται το πώς ο Turell πειραματίζεται με το φως, το χώρο και την οπτική αντίληψη. Περιγράφεται πως προσεγγίζονται φαινόμενα της οπτικής και πως αλλαγές του φωτός και των ατμοσφαιρικών συνθηκών, επηρεάζουν την αντίληψη του φωτός και του χώρου. Επιπλέον πως οι αντιλήψεις αυτές μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική αντίληψη και αισθήσεις, επεκτείνοντας την δική μας πραγματικότητα και να προτρέψει το θεατή των έργων του στην ενδοσκόπηση του εαυτού και στην διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων.
Περιέχει: 142 εικόνες
In preparing this thesis examined how Turell experimenting with light, space and visual perception. Even they will be investigated and will be described that approached phenomena of optics and how the light changes and atmospheric conditions affect the perception of light and space. Moreover how these perceptions can influence their perception and senses, expanding our own reality and to encourage the viewer of his works to the introspection of the self and the expansion of spiritual, cognitive and perceptual horizons.

Διπλωματική Εργασία / Thesis

Αντιληπτικά φαινόμενα, Skyspaces, ganzfeld effect, perceptual cells.


Ελληνική γλώσσα

2016-10
2016-09-24
2016-10-06T07:35:10Z


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο / Hellenic Open University

0
6
129




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.