Ανάλυση, μελέτη και δοκιμαστική εφαρμογή του σταδίου της κατανόησης του σχεδιαστικού προβλήματος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Ανάλυση, μελέτη και δοκιμαστική εφαρμογή του σταδίου της κατανόησης του σχεδιαστικού προβλήματος (EL)

Μπαλτογιάννης, Αλέξανδρος - Γεώργιος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Σχεδίαση Διαδραστικών και Βιομηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων. (EL)

Ένα από τα κυριότερα αρχικά στάδια, κατά τη διάρκεια του κύκλου σχεδίασης, είναι αυτό στο οποίο πραγματοποιούνται μια σειρά ενεργειών για την κατανόηση και προσέγγιση του προβλήματος και γενικότερα του προβληματικού χώρου τον οποίον μελετά ο σχεδιαστής. Το στάδιο της κατανόησης του σχεδιαστικού προβλήματος αποτελεί το σημαντικότερο βήμα και ίσως το δυσκολότερο σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης της σχεδίασης. Και αυτό γιατί τα συμπεράσματα που εξάγονται εδώ, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις στις επόμενες φάσεις. Λόγω λοιπόν του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει το αρχικό στάδιο σχεδίασης, αναζητούνται και ακολουθούνται οργανωμένες διαδικασίες που βοηθούν στη μελέτη. Έτσι και στην παρούσα διπλωματική εργασία ακολουθείται μια οργανωμένη διαδικασία και γίνεται εστίαση στον προσδιορισμό των προδιαγραφών του συστήματος ή του προϊόντος βάσει κυρίως των λειτουργικών απαιτήσεων. Στο πλαίσιο των γενικευμένων μεθοδολογιών, αναλύονται ώστε να κατανοηθούν ορισμένα δομικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, περιορισμοί και μετρικές. Ο σημαντικότερος στόχος είναι η πρακτική εφαρμογή της γενικευμένης προσέγγισης σε παράδειγμα που βοηθά στην αξιολόγηση της μεθόδου αλλά και την ανάδειξη της σημασίας της.

masterThesis

Design guidelines (EL)
Αρχικές σχεδιαστικές προδιαγραφές (EL)
Προβληματικός χώρος (EL)
Σχεδιαστικό πρόβλημα (EL)


2008


2015-11-18T10:42:32Z

Σύρος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.