Η συμβολή της αρχιτεκτονικής τοπίου στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό ανοιχτών χώρων Πανεπιστημιουπόλεων: η περίπτωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο λόφο Ξενία, Μυτιλήνη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2004 (EL)

Η συμβολή της αρχιτεκτονικής τοπίου στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό ανοιχτών χώρων Πανεπιστημιουπόλεων: η περίπτωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο λόφο Ξενία, Μυτιλήνη (EL)

Στεργίου, Έλσα - Βάσος

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Περιβάλλοντος. Γεωργία και Περιβάλλον. (EL)

Η διαμόρφωση ακαδημαικού χώρου απαιτεί την προσεκτική και την πλήρη μελέτη των παραγόντων που τον περιβάλλουν. Η παρούσα εργασία με αφορμή τη μελέτη του περιβάλλοντος χώρου του Πανεπιστημίου Μυτιλήνης προσπαθεί να επιλύσει περιβαλλοντικά ζητήματα μεγαλύτερης κλίμακας. Τέτοιας διαχωρίζονται σε α) οικολογικά θέματα, β) κοινωνικά θέματα, γ) φυσικούς παραμέτρους και δ) χαρακτήρας τοπίου περιοχής. Η μελέτη αυτή αποτελεί παράδειγμα για τη διαμόρφωση των εξωτερικών ακαδημαικών χώρων. Το κλειδί για την ποιότητα του σχεδιασμού του τοπίου είναι η ανάπτυξη περιβάλλοντος περισσότερου κατάλληλου ώστε η πανεπιστημιούπολη μέσα από το χωροχρόνο να προσφέρει ποιοτικά βιώματα φοιτητές.

masterThesis

Landscape architecture (EL)
Αρχιτεκτονική τοπίου (EL)


2004


2015-11-20T08:22:52Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.