Αντιστάθμιση δικαιωμάτων και έκρηξη συναλλαγματικής ισοτιμίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Αντιστάθμιση δικαιωμάτων και έκρηξη συναλλαγματικής ισοτιμίας (EL)

Αντόν, Ιουλιάνα

aegean

Όταν έχουμε μια συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων, ο ένας εκ των οποίων υπόσχεται να αγοράσει και ο άλλος να πουλήσει το υποκείμενο περιουσιακό αγαθό το οποίο μπορεί να είναι εμπόρευμα ή χρηματοοικονομικό αγαθό(μετοχές, συνάλλαγμα ομόλογα κ.α.), όπου η ανταλλαγή γίνεται σε μια καθορισμένη ημερομηνία στο μέλλον και σε μια προκαθορισμένη τιμή συναλλαγής, αυτοί οι συναλλασσόμενοι προσπαθούν να προστατεύσουν την θέση τους στην αγορά χρησιμοποιώντας την αντιστάθμιση κινδύνου. Με άλλα λόγια, έχουν ως σκοπό την μείωση του κινδύνου που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν. Στην εργασία μας, μας ενδιαφέρει η συναλλαγματική αγορά. Η αντιστάθμιση συναλλαγματικού κινδύνου μέσω προθεσμιακών συμβολαίων ή συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε συνάλλαγμα είναι ένα κεντρικό χαρακτηριστικό της χρηματικής διαχείρισης στην καθημερινή πορεία των διεθνών επιχειρήσεων και τραπεζών. Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι να τιμολογήσουμε κάτω από πλήρη, local martingale μοντέλα έναν τελεστή τιμολόγησης που μας εγγυάται το put-call parity ενός προθεσμιακού συμβολαίου ακόμα και αν το μοντέλο μας ακολουθεί τις δυναμικές των strict local martingales. Πιο συγκεκριμένα θα συζητήσουμε για την τεχνική της αλλαγής numeraire χρησιμοποιώντας συναλλαγματικές ισοτιμίες κάτω από τα οποία είναι μόνο local martingale. Ακόμα, προτείνουμε να χρησιμοποιηθεί ο τελεστής τιμολόγησης των συμβολαίων ως το ελάχιστο κόστος για την υπεραναπαραγωγή αυτού του συμβολαίου, ταυτόχρονα κάτω από δυο μέτρα πιθανότητας. Η εργασία χωρίζεται σε τρία μέρη: Κεφάλαιο 1: Θα δοθούν κάποιοι ορισμοί για την κατανόηση του χρηματοοικονομικού προβλήματος. Κεφάλαιο 2: Συμπεριλαμβάνει την μαθηματική συνεισφορά αυτής της εργασίας δείχνοντας πως κατασκευάζουμε ένα Folmer μέτρο για μη-αρνητικά local martingales, επεκτείνοντας αντίστοιχα τα αποτελέσματα για αυστηρά θετικά local martingales. Ακόμα, θα αναπτύξουμε έναν στοχαστικό λογισμό για την προτεινόμενη αλλαγή του μέτρου, στον οποίο κανένα μέτρο δεν κυριαρχεί το άλλο. Κεφάλαιο 3: Περιέχει το κύριο χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα αυτής της εργασίας παρέχοντας μια φόρμουλα του ελάχιστου κόστους υπεραναπαραγωγής σε πλήρη αγορά. Μετά από αυτήν την απόδειξη θα δώσουμε πολυάριθμα πορίσματα και παραδείγματα.

masterThesis

Αλλαγή μέτρου (EL)
Beyond horizon (EL)
Arbitrage (EL)
Χρόνος στάσης (EL)
Numeraire (EL)
Συνάλλαγμα (EL)


2016-06-13


2018-01-10T11:04:46Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.