Τα συμπληρώματα διατροφής και η χρήση τους στο μαζικό αθλητισμό

 
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2016 (EN)
Τα συμπληρώματα διατροφής και η χρήση τους στο μαζικό αθλητισμό

Τσιτσικλής Αλέξανδρος

Η συγκεκριμένη εργασία πραγματεύεται κυρίως τα διάφορα είδη συμπληρωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά και τη χρήση τους σύμφωνα με τη δράση τους, καθώς επίσης και τις ουσίες εκείνες που εμπεριέχονται στα συμπληρώματα που συνήθως αναγράφονται με μικρά γράμματα και βρίσκονται σε χαμηλότερες ποσότητες από το βασικό προϊόν. Ακόμη, τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλεί το καθένα σκεύασμα, οι οποίες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία του ανθρώπου. Εξάλλου αυτός είναι και ο κυριότερος παράγοντας που καθορίζει τη χρήση διατροφικών συμπληρωμάτων, καθώς ο ασκούμενος σκεπτόμενος τις πιθανές παρενέργειες διστάζει να πάρει κάποιο συμπλήρωμα. Έτσι ο λόγος που συντάχθηκε αυτή η Διπλωματική Εργασία είναι για να ξεκαθαριστεί τι πραγματικά συμβαίνει γύρω από τα συμπληρώματα και να εξαλειφθούν οι διάφοροι μύθοι που τα συνοδεύουν. Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στην εργασία αυτή έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν συμβουλές. Πολλοί ασκούμενοι-χρήστες έχουν την εντύπωση ότι είναι παντογνώστες και νομίζουν ότι ξέρουν τι προσφέρει το καθένα σκεύασμα, πως λειτουργεί, ποια είναι η σωστή δοσολογία και το αν έχουν ή όχι παρενέργειες με αποτέλεσμα να παρασέρνουν πολλούς ανυποψίαστους και αμαθείς σε λανθασμένες εντυπώσεις και πολύ περισσότερο σε επιπτώσεις τις υγείας τους. Γι’ αυτό λοιπόν, πραγματοποιήθηκε μια εκτενής ανασκοπική μελέτη προκειμένου να συγκεντρωθούν αρκετές και χρήσιμες πληροφορίες για τον κόσμο των συμπληρωμάτων. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η τεχνολογία στη παρασκευή συμπληρωμάτων συνεχώς εξελίσσεται και ο κάθε οργανισμός μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά στη κατανάλωσή τους.

info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Graduate Thesis / Πτυχιακή Εργασία

Αμινοξέα,
Πρωτεΐνη,
Επίδραση,
Λιποδιαλύτες
Γιοχιμπίνη,
Μαζικός Αθλητισμός,
Παρενέργειες,
Συμπληρώματα Διατροφής, Συστατικά,
Γκουαρανά,
Νιτρικά Οξείδια,
Καρνιτίνη,
Καφεΐνη, Ταυρίνη,
Κρεατίνη,

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (EL)
Aristotle University of Thessaloniki (EN)

Greek

2016-11-04T09:01:13Z
2016


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

This record is part of 'IKEE', the Institutional Repository of Aristotle University of Thessaloniki's Library and Information Centre found at http://ikee.lib.auth.gr. Unless otherwise stated above, the record metadata were created by and belong to Aristotle University of Thessaloniki Library, Greece and are made available to the public under Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International license (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0). Unless otherwise stated in the record, the content and copyright of files and fulltext documents belong to their respective authors. Out-of-copyright content that was digitized, converted, processed, modified, etc by AUTh Library, is made available to the public under Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International license (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0). You are kindly requested to make a reference to AUTh Library and the URL of the record containing the resource whenever you make use of this material.
info:eu-repo/semantics/openAccess



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)