Feed Ban and BSE: the detection and identification of processed animal proteins in compound feeds

 
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2017 (EN)

Απαγόρευση χρήσης ζωοτροφών (Feed Ban) και BSE: ανίχνευση και ταυτοποίηση μεταποιημένης ζωικής πρωτεΐνης σε συνθέτες ζωοτροφές (EL)
Feed Ban and BSE: the detection and identification of processed animal proteins in compound feeds (EN)

ZOIOPOULOS (Π. ΖΩΙΟΠΟΥΛΟΣ), P.

Στο άρθρο αυτό γίνεται κατ' αρχήν αναφορά στο συμβάν της Σπογγιόμορφης Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών(BSE), καθώς και στις αιτίες που γέννησαν την εν λόγω ασθένεια, δηλαδή τη χρήση κρεαταλεΰρων στα σιτηρεσια των μηρυκαστικών.Στη συνέχεια παρατίθεται η εξέλιξη της Κοινοτικής Νομοθεσίας στον τομέα της εμπορίας και χρήσης των ζωοτροφών ζωικής προέλευσης. Περαιτέρω εξηγείται το μείζον θέμα της απαγόρευσης χορήγησης στα μηρυκαστικά ζώα μεταποιημένηςπρωτεΐνης εκ σώματος θηλαστικών και στη συνέχεια η επέκταση αυτής της απαγόρευσης σε άλλα είδη ζώων και σε άλλεςζωικές πρωτεΐνες, όπως αυτές από άλλα σπονδυλωτά. Επιπλέον, γίνεται μια κριτική επισκόπηση πάνω στο πως αυτή ηαπαγόρευση επιδρά στη διατροφή διαφόρων ειδών αγροτικών ζώων. Τέλος, επισημαίνεται η σπουδαιότητα του ζητήματος της ανίχνευσης και ταυτοποίησης της παρουσίας, αλλά και του προσδιορισμού της ποσότητας μεταποιημένης ζωικής πρωτεΐνης μέσα σε σύνθετες ζωοτροφές, και συζητείται η σημασία μεθόδων όπως η μικροσκοπία, τεχνικές ανοσοδοκιμών, PCR, NIRκαι HPLC για την αποτελεσματική λειτουργία των έλεγχων. (EL)
Reference is made initially to the incidence of BSE within the EU territory and the reasons of the appearance of the disease i.e. the use of meat and bone meal in ruminant diets. In turn, the evolution of Community legislation in the sector of marketing of feeds of animal origin is described. Furthermore, the banning of feeding of mammalian protein to ruminants and the extension of prohibition to further animal proteins such as from other vertebrates and how this banning affects the feeding of the various animal species is reviewed. Finally, the importance of detecting and identifying the presence and amount of processed animal proteins in compound feed as well as feed materials is stressed and methods such as feed microscopy, immunoassay techniques, PCR, NIR and HPLC are discussed. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

μεταποιημένες ζωικές πρωτεΐνες (EL)
ανοσοδοκιμή (EL)
BSE (EL)
feed ban (EL)
μικροσκοπία (EL)
PCR (EL)
BSE (EN)
feed ban (EN)
microscopy (EN)
processed animal proteins (EN)
PCR (EN)
immunoassay (EN)


Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society

English

2017-11-10


Hellenic Veterinary Medical Society / Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (EN)

1792-2720
2585-3724
Περιοδικό της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας; Τόμ. 62 Αρ. 1 (2011); 71-81 (EL)
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society; Vol. 62 No. 1 (2011); 71-81 (EN)

Copyright (c) 2017 P. ZOIOPOULOS (Π. ΖΩΙΟΠΟΥΛΟΣ) (EN)



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)