Διαλέξεις Θεμάτων Κλασικής Φυσικής Ι – Εργαστήρια Φυσικής

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository of the Hellenic Open University
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
shareVideo (EN)

2008 (EN)
Διαλέξεις Θεμάτων Κλασικής Φυσικής Ι – Εργαστήρια Φυσικής

ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)
ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

Στις διαλέξεις αυτές πραγματεύονται θέματα που αφορούν στην ανάλυση πειραματικών δεδομένων, στην χρήση μηχανικών αναλόγων καθώς και στην οργανολογία και τη χρήση υπερ-ταχέων ηλεκτρονικών συστημάτων σε πειραματικές διατάξεις αστροσωματιδιακής φυσικής. Οι διαλέξεις αυτές αποτελούν υποστηρικτικό υλικό για την προετοιμασία του φοιτητή για τη εκτέλεση ισάριθμων εργαστηριακών ασκήσεων. Επιπλέον στις διαλέξεις αυτές περιλαμβάνονται μαγνητοσκοπήσεις εργαστηριακών εργασιών, οδηγίες χρήσεις λογισμικού επεξεργασίας σήματος ανάλυσης δεδομένων και προσομοιώσεων καθώς επίσης και αναφορές σε ειδικά θέματα σύγχρονης φυσικής και εφαρμογών.
Ο βασικός στόχος αυτών των διαλέξεων αφορά στην υποστήριξη της προετοιμασίας των φοιτητών προκειμένου να εκτελέσουν πειραματική εργασία στο εργαστήριο Φυσικής.. Παράλληλα, οι διαλέξεις αναφέρονται σε στατιστικές μεθόδους ανάλυσης δεδομένων και σε ειδικά θέματα σύγχρονης φυσικής ώστε να εφοδιάσουν τον φοιτητή με απαραίτητες γνώσεις για να διαπραγματευτεί θέματα που αφορούν την αιχμή της έρευνας αναφορικά με τη δόμηση και θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις της ύλης και σε εφαρμογές της σωματιδιακής ακτινοβολίας.

Webcast

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (EL)
Hellenic Open University (EN)

Greek

2008
2009-03-04T11:15:10Z
2013-12-13T13:18:50Z


Υπολογίζεται ότι το υλικό που περιλαμβάνεται στις βιντεοδιαλέξεις μπορεί να καλυφθεί σε περίπου 10 εβδομάδες συστηματικής μελέτης. Κάθε μία από τις ενότητες απαιτεί κατά μέσο όρο περίπου 2 ώρες μελέτης. (23 Ώρες + 55 Λεπτά)*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)